Aanhanger

Extra examenplekken op zaterdag

Rijhulpsystemen bij praktijkexamen B

Vanaf maandag 4 september komen er nieuwe examenplekken voor autopraktijkexamens beschikbaar voor rijscholen met een slagingspercentage voor de 1e B van 30% of hoger.

Deze rijscholen kunnen extra examens reserveren op zaterdag. Dat geldt voor examendata vanaf 7 oktober. Hiermee wil het CBR rijscholen extra aanmoedigen om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen.

Wanneer het reserveringssysteem constateert dat het slagingspercentage voor de 1e B van de rijschool 30% of hoger is, verschijnt de mogelijkheid om extra examenplekken op zaterdag te reserveren automatisch in het reserveringsscherm. Dat gebeurt alleen als er plekken zijn. Elk kwartaal wordt het percentage opnieuw vastgesteld op basis van de afgelopen 12 maanden. Het kan dus ook gebeuren dat de mogelijkheid weer verdwijnt in het systeem, als het percentage van de betreffende rijschool onder de 30% komt. 

Nieuwe rijscholen die nog geen examens hebben afgenomen komen nog niet in aanmerking voor de extra plekken op zaterdag. Dat gebeurt pas als hun slagingspercentage op 30% of hoger komt.  

Rijhulpsystemen bij praktijkexamen B
Volg ons
TOP
Winkelmand 0