Motorrijles Den Haag

Wil je motorrijles volgen in Den Haag en snel slagen?

Verkeersschool De Ridder is een betrouwbare BOVAG 3 sterren rijschool met KVMV gecertificeerde motorrijles instructeurs. Wij zijn al meer dan 35 jaar een begrip in Den Haag en omgeving. 

Vul dit formulier in en wij nemen telefonisch contact met je op om je wensen te bespreken en je eerste rijles te in te plannen!

De start naar jouw eerste motorrijles in Den Haag

  Dankzij Justin's deskundige begeleiding en geduld ben ik overal in één keer voor geslaagd. Wat me vooral opviel, was zijn unieke vermogen om precies aan te voelen hoe je het beste leert. Voor iedereen die op zoek is naar een topkwaliteit rijopleiding, raad ik Justin bij Rijschool de Ridder ten zeerste aan.
  Wim Toet
  Den Haag
  5/5
  motorrijles den haag

  Motorrijles in Den Haag vanaf je 24e

  Vanaf 24 jaar kun je meteen voor de zware categorie motor (A) gaan (vermogen van tenminste 50 kw). Je moet hiervoor wel in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs of een theoriecertificaat voor de motor.

  Het motorrijbewijs bestaat uit twee delen: AVB (voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelneming). Je begint altijd met motorrijles AVB waarbij je door middel van oefeningen op een parkeerterrein in Den Haag de motor leert beheersen. Dit sluit je af met een examen bij het CBR.

  Als je geslaagd bent voor AVB ga je door voor het tweede deel van de motorrijlessen (AVD) waar je leert om een veilige en zelfstandige motorrijder te worden. Voor je hierin een praktijkexamen kan doen, heb je wel het theoriecertificaat voor de motor nodig. Het is verstandig om met je motortheorie te beginnen, zodra je begint met je motorrijlessen. Uiteraard kan Verkeersschool de Ridder uit Den Haag je naast je motorrijles ook bij theorie de nodige hulp/ondersteuning bieden.

  Actiepakketten motorrijbewijs

  Totaalpakket 1

  Volledig pakket en betaling is mogelijk in 3 termijnen.

  € 1570,75

  € 1540,00

  Termijnbedrag €513,33

  Totaalpakket 2

  Volledig pakket en betaling is mogelijk in 4 termijnen.

  € 2005,75

  € 1955,00

  Termijnbedrag €488,75

  Totaalpakket 3 Aanbevolen

  Het meest gekozen pakket en betaling mogelijk in 5 termijnen.

  € 2440,75

  € 2360,00

  Termijnbedrag €460,84

  Totaalpakket 4

  Ons meest complete pakket te betalen in 6 termijnen.

  € 2875,75

  € 2765,00

  Termijnbedrag €538,00

  Hulp nodig met het kiezen van het juiste pakket?

  Losse lesprijzen motor

  • Losse rijles € 58,00

   60 minuten

  • Losse rijles lang € 87,00

   90 minuten

  • Privé intake les € 95,00

   Intake les 90 minuten

  • Privéles € 103,50

   Prive lessen 90 minuten

  • AVB examen € 316,50

   AVB examen los incl. voorrijden

  • AVD examen € 377,50

   AVD examen los incl. voorrijden

  Een aantal regels en voorwaarden

  Wanneer u ervoor kiest om uw rijopleiding bij Verkeersschool De Ridder te beëindigen vanwege een verhuizing of om andere redenen, komt u in aanmerking voor een terugbetaling van het ongebruikte lesgeld en examenkosten, twee jaar na aanvang van uw lespakket. Zie BOVAG voorwaarden Het terug te ontvangen bedrag is exclusief eventueel reeds ingeplande lessen of examens. Er wordt een administratievergoeding van €45,00 in rekening gebracht.

  Wanneer je nog rijlessen tegoed hebt uit je pakket nadat je geslaagd bent voor het rijbewijs, krijg je het bedrag van de rijlessen gewoon terug. Er wordt €29,00 administratiekosten in rekening gebracht.

  • Termijnbedrag wordt periodiek gefactureerd (afhankelijk van het gereden aantal lessen en de kosten van het pakket).
  • Je dient akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden via de Rijbewijs app.
  • Dien je gezondheidsverklaring in bij het CBR (via de website van het CBR, inloggen met DigiD). 
  • Machtig de verkeersschool via het CBR voor de categorie B tussentijdse toets en B praktijkexamen.
  • Alle facturen moeten betaald zijn voordat er praktijkexamen gedaan wordt
  • Accordering Algemene Voorwaarden via de Rijbewijs app
  • Invullen gezondheidsverklaring op de website van het CBR, inloggen met DigiD
  • Verkeersschool machtigen via het CBR voor de categorie B tussentijdse toets en B praktijkexamen
  • Alle facturen moeten voldaan zijn voor het afrijden van het praktijkexamen

  Voor alle examens en tussentijdse toetsen geldt €29,- administratiekosten voor het wijzigen van een reeds gepland datum en/of tijdstip.

  Motorrijschool Den Haag

  Als je 18 jaar bent kun je al examen doen op een motorfiets met een cilinderinhoud tot 125 cc en 11 kw. Dit is categorie A1. Je de motorrijlessen volgen vanaf je 17e. Deze opleiding is verder hetzelfde als de opleiding voor 24 jarige.

  Na 2 jaar in het bezit te zijn van motorrijbewijs A1 mag je op minimaal 20 jarige leeftijd examen doen voor het A2 motorrijbewijs. Dit is de categorie tot maximaal 35 kw. Dit motorexamen bestaat uit enkel een AVD gedeelte waarbij er twee oefeningen van het AVB gedeelte gevraagd kunnen worden tijdens het motorexamen. LET OP!! Vanaf 1 januari 2014 is een directe instroming voor deze categorie motorrijles mogelijk zonder A1.

  Weer 2 jaar later, op 22 jarige leeftijd, mag je op voor de zwaarste categorie motor A (onbeperkt vermogen / minimaal 50 kw). Dit motorexamen is helemaal gelijk aan het motorexamen van de categorie A2 waarbij eveneens twee oefeningen van het AVB gedeelte gevraagd kunnen worden tijdens de rit.

  Veelgestelde vragen over motorrijlessen in Den Haag

  Heeft u op deze webpagina nog niet alle antwoorden op uw vragen rondom motorrijlessen in Den Haag kunnen vinden? Bekijk hieronder de veel  gestelde vragen over motorrijschool Den Haag. Of weet u juist wel voldoende en wilt u graag snel beginnen met de motorrijlessen? Dan kunt u altijd contact met onze rijschool Den Haag opnemen. Als u liever direct contact heeft kunt u ook even bellen naar 070 3552554

  Welk motorrijbewijs moet ik kiezen?

  Er zijn verschillende motorrijbewijzen, deze zijn verdeeld in A1, A2 en A. Met het A1 rijbewijs mag je lichte motoren besturen, deze zijn 125 CC en 11 KW. Daarop volgt het A2 rijbewijs, hiermee mag je middelzware motoren besturen, deze gaan tot 35 KW. Op A2 volgt weer het A rijbewijs waarmee je ook zware motoren mag besturen, je krijgt dan code 80 op je rijbewijs erbij.

  motorijbewijs halen den haag
  motorrijschool de ridder

  Hoe oud moet ik zijn om motorrijles te kunnen volgen?

  Je mag voor het A1 rijbewijs op je 17e al je theorie-examen doen. Vervolgens mag je op je 17e ook al rijlessen volgen, mits je slaagt voor het theorie-examen. Zodra je 18 bent geworden mag je ook de praktijkexamens doen. Het A2 rijbewijs is te halen vanaf je 20e, ben je echter al 2 jaar in het bezit van een A1 rijbewijs, hoef je alleen het verkeersdeelneming examen te doen en mag je al lessen volgen vanaf je 19e. Het A rijbewijs is beschikbaar vanaf je 21e. 

  motorrijschool scheveningen

  Kan ik een gratis proefles volgen?

  Nee, de proefles is niet gratis bij onze motorrijschool. De proefles wordt gezien als eerste rijles en kan eventueel onderdeel uitmaken van een pakket. Pakketten zijn verkrijgbaar vanaf 4 motorrijlessen in Den Haag. Er zijn ook pakketten beschikbaar waar het praktijkexamen voor je motorrijbewijs is inbegrepen.

  Kan ik snel mijn motorrijbewijs halen?

  Dat is afhankelijk van hoeveel aanleg je hebt voor het rijden op een motor. Als je denkt dat je klaar bent voor het praktijkexamen voor je motorrijbewijs kan je het examen aanvragen. Er zijn al pakketen verkrijgbaar met 4 motorrijlessen van 90 minuten. Je kan dus snel je motorrijbewijs halen, maar dit ligt helemaal aan jezelf. De ene persoon heeft 6 lessen nodig, waar de ander misschien wel 20 lessen nodig heeft. Dit wisselt heel erg per persoon en is niet van te voren vast te stellen. Wel kunnen we een schatting maken nadat je een eerste les hebt gevolgd. De rij instructeur kan dit het beste inschatten nadat hij je aan het werk heeft gezien op de motor.

  Wat zijn de praktijkexamen verkeersdeelneming en voertuigbeheersing?

  Verkeersdeelneming is het praktijk examen wat je bij het CBR zult moeten afleggen als je je motorrijbewijs wil halen. Dit examen duurt ongeveer 35 minuten en wordt gedaan op de openbare weg. Dit heet ook wel het AVD examen (Algemene Verkeers Deelneming).

  Bij het praktijkexamen voertuigbeheersing moet je laten zien dat je overweg kan met een motor. Dit gebeurt vaak op een parkeerterrein of op een eigen oefenterrein van een motorrijschool in Den Haag. Dit heet ook wel het AVB examen (Algemene Voertuig Beheersing)

  Zijn er pakketten beschikbaar voor het motorrijbewijs in Den Haag?

  Ja, er zijn diverse pakketten beschikbaar voor elk soort motorrijbewijs. Voor meer informatie kan je kijken op de pagina met de beschikbare pakketten. De pakketten verschillen uiteraard in het aantal lessen. Om een goede voertuigbeheersing te krijgen is het handig om in overleg met ons het juiste pakket te kiezen. Verkeersschool De Ridder – Motorrijschool Den Haag staat voor je klaar!

  Heeft jullie motorrijschool het beste slagingspercentage in Den Haag en omstreken?

  Ja, Verkeersschool De Ridder is al een aantal jaar de motorrijschool met het beste slagingspercentage van Den Haag. Het percentage bij de motor ligt op dit moment op 90% en dat is boven het regionale gemiddelde. Zoek je een rijschool waar je op een veilige manier je motorrijbewijs kan halen? Kies dan voor onze rijschool in Den Haag, dé rijschool met een hoog slagingspercentage!

  Hoe lang duurt een motorrijles bij Verkeersschool De Ridder?

  Een motorrijles in Den Haag bij Verkeersschool De Ridder duurt altijd 90 minuten, dit is inclusief het voorrijden. Rijlessen van 90 minuten klinkt lang, maar om alles goed en uitgebreid te kunnen doen is 90 minuten bij onze motorrijschool Den Haag exact goed.

  Zijn jullie de beste rijschool in Den Haag op het gebied van motoren?

  Op basis van het slagingspercentage wel! Om een goede rijschool Den Haag te zijn moet je in onze ogen wel voldoen aan een aantal factoren. Zo voorzien wij onze leerlingen altijd van leerzame lessen, krijg je bij ons een vaste instructeur en laten we al onze leerlingen goed voorbereid naar het examen gaan. Jouw motorrijbewijs is binnenkort in bezit!

  Volg ons
  TOP
  Winkelmand 0