Aanhanger rijbewijs Den Haag

Voordelig en snel je aanhanger rijbewijs halen in Den Haag? Dat kan bij Verkeersschool de Ridder!

Een aanhanger rijbewijs halen in omgeving Den Haag, snel slagen én lage kosten? Neem contact op met Verkeersschool de Ridder, een betrouwbare BOVAG 3 sterren rijschool met een hoog slagingspercentage.

Verkeersschool de Ridder is al meer dan 35 jaar een begrip in Den Haag als het gaat om het halen van je aanhangerrijbewijs.

Vul dit formulier in en wij nemen telefonisch contact met je op om je wensen te bespreken en je eerste rijles te in te plannen!

De start naar jouw eerste rijles

Dankzij Justin's deskundige begeleiding en geduld ben ik overal in één keer voor geslaagd. Wat me vooral opviel, was zijn unieke vermogen om precies aan te voelen hoe je het beste leert. Voor iedereen die op zoek is naar een topkwaliteit rijopleiding, raad ik Justin bij Rijschool de Ridder ten zeerste aan.
Wim Toet
Den Haag
5/5

Over Verkeersschool De Ridder: Betrouwbare rijschool met Bovag keurmerk

Bij onze rijschool Den Haag werken we alleen met het nieuwste les materiaal zowel op de weg als in ons theoriecentrum, waar wij gebruik maken van het zelfde systeem als het CBR. Onze instructeurs denken graag met u mee voor een voordelig en passende rijopleiding die geheel op u is afgestemd. De auto`s waarin gelest wordt zijn niet ouder dan 4 jaar. Per jaar heeft Verkeersschool de Ridder honderden kandidaten die op gaan voor het aanhanger rijbewijs. Het slagingspercentage onder deze kandidaten is enorm hoog (bron: CBR). Bel ons gerust om jouw mogelijkheden te bespreken of neem contact met ons op via de website.

Actiepakketten

Totaalpakket 1

€ 720,50

€ 702,50

Totaalpakket 2 Aanbevolen

€ 858,50

€ 826,50

Totaalpakket 3

€ 1065,50

€ 1025,00

Vraag naar onze staffelkorting!Voor bedrijven hebben we een bedrijfskorting Staffen dit komt bovenop de pakket korting
- 2-3 medewerkers 4% korting - 4-7 medewerkers 6% korting - 8 medewerkers 8% korting

Losse lesprijzen

 • Losse rijles € 69,00

  60 minuten

 • Herexamen € 306,50

  Inclusief CBR kosten, huur auto, verzekeringen, administratiekosten

Een aantal regels en voorwaarden

Wanneer u ervoor kiest om uw rijopleiding bij Verkeersschool De Ridder te beëindigen vanwege een verhuizing of om andere redenen, komt u in aanmerking voor een terugbetaling van het ongebruikte lesgeld en examenkosten, twee jaar na aanvang van uw lespakket. Zie BOVAG voorwaarden Het terug te ontvangen bedrag is exclusief eventueel reeds ingeplande lessen of examens. Er wordt een administratievergoeding van €45,00 in rekening gebracht.

Wanneer je nog rijlessen tegoed hebt uit je pakket nadat je geslaagd bent voor het rijbewijs, krijg je het bedrag van de rijlessen gewoon terug. Er wordt €29,00 administratiekosten in rekening gebracht.

 • Termijnbedrag wordt periodiek gefactureerd (afhankelijk van het gereden aantal lessen en de kosten van het pakket).
 • Je dient akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden via de Rijbewijs app.
 • Dien je gezondheidsverklaring in bij het CBR (via de website van het CBR, inloggen met DigiD). 
 • Machtig de verkeersschool via het CBR voor de categorie B tussentijdse toets en B praktijkexamen.
 • Alle facturen moeten betaald zijn voordat er praktijkexamen gedaan wordt
 • Accordering Algemene Voorwaarden via de Rijbewijs app
 • Invullen gezondheidsverklaring op de website van het CBR, inloggen met DigiD
 • Verkeersschool machtigen via het CBR voor de categorie B tussentijdse toets en B praktijkexamen
 • Alle facturen moeten voldaan zijn voor het afrijden van het praktijkexamen

Voor alle examens en tussentijdse toetsen geldt €29,- administratiekosten voor het wijzigen van een reeds gepland datum en/of tijdstip.

Hoe haal je je BE rijbewijs?

Om je aanhangerrijbewijs te halen heb je alleen een praktijkopleiding nodig, die je vaak snel kan afronden bij onze rijschool. Er is dus geen apart theoriecertificaat nodig, je hoeft dus geen theorie examen te doen. Voordat je het BE rijexamen kan doen en je aanhangwagen rijbewijs kunt halen voor de aanhanger, zal je wel eerst je reguliere autorijbewijs (rijbewijs B) moeten halen.

Meer informatie over het behalen van je aanhanger rijbewijs Den Haag

Misschien heeft de bovenstaande webpagina nog niet al uw vragen over het halen van een aanhangerrijbewijs in Den Haag kunnen beantwoorden. Aarzel in dat geval niet en neem gerust vrijblijvend contact op met Verkeersschool de Ridder voor meer informatie. Wij staan u graag te woord!

BE rijbewijs in Den Haag

In een aantal gevallen mag je in Nederland wel een aanhanger of caravan trekken als u in het bezit bent van alleen een rijbewijs B. Maar wanneer mag het niet? Dat is vaak onduidelijk, daarom hieronder een lijstje met de regels in het kort. Een aanhangerrijbewijs (rijbewijs BE) heb je nodig in de volgende situaties:

 • Als je met een aanhanger van meer dan 750 kg wilt rijden;
 • Als de aanhanger zwaarder is dan het trekkend voertuig;
 • Als de massa van de aanhangwagen en die van je voertuig samen meer dan 3500 kg is

Veelgestelde vragen over je aanhanger rijbewijs in Den Haag

Heeft u op deze webpagina nog niet alle antwoorden op uw vragen rondom het BE rijbewijs in Den Haag kunnen vinden? Bekijk hieronder de veel  gestelde vragen over Verkeersschool De Ridder in Den Haag. Of weet u juist wel voldoende en je snel je BE rijbewijs halen? Dan kunt u altijd contact met onze rijschool Den Haag opnemen. Als u liever direct contact heeft kunt u ook even bellen naar 070 3552554

Hoe ziet het praktijkexamen bij het CBR eruit?

Het praktijkexamen voor het aanhanger rijbewijs verschilt niet heel veel van een normaal auto rijbewijs praktijkexamen. Je gaat met een examinator van het CBR de weg op, soms mag jouw eigen instructeur ook mee. De rit zelf duurt ongeveer 35 minuten en direct na afloop hoor je de uitslag in het examencentrum van CBR. 

Is het BE rijbewijs hetzelfde als een aanhanger rijbewijs?

Ja, dit is hetzelfde. Het wordt ook wel E achter B genoemd, daar waar het B rijbewijs het standaard autorijbewijs betreft. Ga jij binnenkort je aanhanger rijbewijs halen? Dan is het BE rijbewijs voor jou, mits je slaagt.

Wat kan ik met het aanhangwagen rijbewijs?

Je aanhanger rijbewijs halen levert je een hoop voordelen op. Als je in het bezit bent van je rijbewijs BE mag je met een auto een aanhanger trekken van maximaal 750 kg. De aanhanger mag zwaarder zijn als de auto en aanhanger samen niet boven de 3500 kg uitkomen. 

Hoeveel rijlessen heb ik nodig om examen te mogen doen?

Dit verschilt per persoon, de een heeft meer rijlessen nodig dan een ander. Omdat je in het bezit van je B rijbewijs moet zijn om je BE rijbewijs te mogen halen heeft iedereen al genoeg ervaring op de weg. De hoeveelheid lessen kan dus niet van tevoren worden bepaald, maar wordt gaandeweg de rijlessen aangepast naar eigen wens of naar de wens van de instructeur. De instructeur heeft tijdens de rijlessen persoonlijke aandacht voor jou, samen wordt er vervolgens een plan bepaald. Hoeveel rijlessen heb jij nodig om praktijkexamen te mogen doen? Dat kan je zelf uitvinden door je nu in te schrijven! 

Kan ik een gratis proefles volgen?

Nee, bij Verkeersschool De Ridder hebben we geen mogelijkheid tot het volgen van een gratis proefles. Het rijbewijs voor het mogen vervoeren van een aanhangwagen is bij ons te behalen door het afnemen van een pakket of het volgen van losse lessen.

Kan ik een tussentijdse toets doen?

Dit is zeker mogelijk bij het CBR. De tussentijdse toets ziet er vrijwel hetzelfde uit als het reguliere praktijkexamen. Hij duurt 55 minuten en je moet onder andere de bijzondere verrichtingen laten zien.

 
Volg ons
TOP
Winkelmand 0