Aanhanger rijbewijs Den Haag

Inschrijven
voor Proefles

Meer informatie
aanvragen

Alle categorieen
bekijken

BE rijbewijs in Den Haag

Hoe haal je je BE rijbewijs?

Over Verkeersschool De Ridder: Betrouwbare rijschool met Bovag keurmerk

Meer informatie over het behalen van je aanhanger rijbewijs Den Haag

Veelgestelde vragen over je aanhanger rijbewijs in Den Haag

Hoeveel rijlessen heb ik nodig om examen te mogen doen?

Dit verschilt per persoon, de een heeft meer rijlessen nodig dan een ander. Omdat je in het bezit van je B rijbewijs moet zijn om je BE rijbewijs te mogen halen heeft iedereen al genoeg ervaring op de weg. De hoeveelheid lessen kan dus niet van tevoren worden bepaald, maar wordt gaandeweg de rijlessen aangepast naar eigen wens of naar de wens van de instructeur. De instructeur heeft tijdens de rijlessen persoonlijke aandacht voor jou, samen wordt er vervolgens een plan bepaald. Hoeveel rijlessen heb jij nodig om praktijkexamen te mogen doen? Dat kan je zelf uitvinden door je nu in te schrijven! 

Kan ik een gratis proefles volgen?

Nee, bij Verkeersschool De Ridder hebben we geen mogelijkheid tot het volgen van een gratis proefles. Het rijbewijs voor het mogen vervoeren van een aanhangwagen is bij ons te behalen door het afnemen van een pakket of het volgen van losse lessen.

Kan ik een tussentijdse toets doen?

Dit is zeker mogelijk bij het CBR. De tussentijdse toets ziet er vrijwel hetzelfde uit als het reguliere praktijkexamen. Hij duurt 55 minuten en je moet onder andere de bijzondere verrichtingen laten zien.

Hoe ziet het praktijkexamen bij het CBR eruit?

Het praktijkexamen voor het aanhanger rijbewijs verschilt niet heel veel van een normaal auto rijbewijs praktijkexamen. Je gaat met een examinator van het CBR de weg op, soms mag jouw eigen instructeur ook mee. De rit zelf duurt ongeveer 35 minuten en direct na afloop hoor je de uitslag in het examencentrum van CBR. 

Is het BE rijbewijs hetzelfde als een aanhanger rijbewijs?

Ja, dit is hetzelfde. Het wordt ook wel E achter B genoemd, daar waar het B rijbewijs het standaard autorijbewijs betreft. Ga jij binnenkort je aanhanger rijbewijs halen? Dan is het BE rijbewijs voor jou, mits je slaagt.

Wat kan ik met het aanhangwagen rijbewijs?

Je aanhanger rijbewijs halen levert je een hoop voordelen op. Als je in het bezit bent van je rijbewijs BE mag je met een auto een aanhanger trekken van maximaal 750 kg. De aanhanger mag zwaarder zijn als de auto en aanhanger samen niet boven de 3500 kg uitkomen. 

Inschrijven
voor Proefles

Meer informatie
aanvragen

Alle categorieen
bekijken

Volg ons
TOP
Arrow