Autorijles vanaf 16.5 jaar!

2toDrive is een programma voor het autorijbewijs waar je als 16.5 jarige al aan kunt deelnemen om dan een praktijkexamen te mogen doen op je 17de. Daarna kan de samen met een begeleider/coach de weg op. De coach moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Vanaf je 18e kan je dan zelfstandig de weg op. Uiteraard moet je eerst het theoriecertificaat behalen.

Hoe het werkt:

Je kunt vanaf 16 jaar het theorie certificaat behalen, waarna je met 16.5 mag starten met rijlessen. Zodra je er klaar voor bent, zul je de TTT aanvragen deze mag je afleggen voordat je 17 bent.

Het echte examen zal dan plaatsvinden als je 17 bent. Als je aan het lessen bent, ga je al een coach kiezen, je mag er maximaal 5 kiezen, deze coaches zullen je begeleiden met rijden tot je 18de verjaardag. De coaches zullen zich moeten aanmelden op 2toDrive.nl en zullen aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Als de coaches zich hebben aangemeld, kun jij de begeleiderspas aanvragen. Als je geslaagd bent voor je rijbewijs zul je samen met een van je coaches en de begeleiderspas het rijbewijs kunnen ophalen bij de gemeente.  Hierna mag je tot je 18de rijden met een van je coaches.

Hoe gaat 2todrive in z'n werk?

Wij als rijschool staan voor transparantheid in de rijopleiding, daarvoor werken we met de rijlesplanner waardoor jezelf maar ook ouder of verzorger alles kan inzien wat te maken heeft met je rijopleiding. Zo is er voor iedereen een rijopleiding op maat.

Video afspelen

Meer informatie

Wij als rijschool staan voor transparantheid in de rijopleiding, daarvoor werken we met de rijlesplanner waardoor jezelf maar ook ouder of verzorger alles kan inzien wat te maken heeft met je rijopleiding. Zo is er voor iedereen een rijopleiding op maat.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Een gemiddelde leerling heeft tussen de 30 en 35 keer 90 minuten les nodig. Hier zijn natuurlijk uitzonderingen op. Het is mede afhankelijk van talent en enthousiasme van de leerling.

Wanneer mag ik examen doen?

Als je in bezit bent van je theoriecertificaat mag je de TussenTijdseToets aanvragen, je overlegt samen met je instructeur of je ook direct je examen mag aanvragen en hoeveel weken er tussen je TTT en examen mag zitten.

Mag ik in het buitenland rijden?

Nee, met een 2todrive rijbewijs mag je alleen in Nederland rijden totdat je 18 jaar bent geworden

Wat is een begeleiderspas?

Als je meedoet aan 2toDrive, heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zichzelf eerst aan. Zodra al je coaches zich hebben aangemeld kun je daarna zelf de begeleiderspas aanvragen. Op de pas staan de namen van je coaches. De pas zorgt ervoor dat je vanaf 17 jaar samen met je rijbewijs en je coach de weg op mag.

Volg ons
TOP

Winkelmand 0