Opgeleide instructeurs voor bijzondere leerlingen

Heb je autisme en wil je het rijbewijs gaan halen? Als je autisme hebt en je rijbewijs wilt halen, heb je speciale begeleiding nodig. Deze kunnen wij je bieden. Zo zijn onze instructeurs opgeleid om met cursisten met autisme te werken en kunnen ze omgaan met de omstandigheden. We zorgen ervoor dat de rijlessen en rijomstandigheden zo vertrouwd en veilig mogelijk zijn.

Op deze manier kunnen onze cursisten makkelijker wennen aan de situatie en de kans krijgen om ervaring op te doen. Ook helpen we je met het traject om een praktijkexamen aan te vragen.

Inschrijven voor Proefles

Meer informatie aanvragen

Rijschool
machtigen

Aanvraag van het praktijkexamen

Voor cursisten met Autisme is er een speciale procedure voor het aanvragen van een praktijkexamen. Hieronder leggen wij uit wat u precies moet doen voordat een praktijkexamen door ons bij het CBR aangevraagd kan worden:

Let op!! NIeuwe regel bij Adhd en Add hoef je geen melding meer te maken als je voor je 16 een diagnose hebt gehad en geen medicijnen slik

  1. Vul de Gezondheidsverklaring volledig in, dit kan online op mijncbr.nl
  2. Wacht op antwoord van het CBR of je naar een arts moet of niet’.
  3. Het CBR beoordeelt uw rijgeschiktheid op basis van de Gezondheidsverklaring en het keuringsrapport.
  4. Bij geschiktheid wordt u door het CBR persoonlijk benaderd voor een rijtest.
  5. Als de rijtest positief verloopt, krijgt u een schriftelijk besluit van het CBR dat u rijgeschikt bent. De verkeersschool kan het praktijkexamen aanvragen.

Goed om te weten

  • Het is belangrijk dat de keuring gebeurt door een specialist die onafhankelijk is, de rijbewijseisen goed kent en kennis heeft van of autismespectrumstoornissen. Je kan dus alleen een specialist kiezen die hiervoor door het CBR is aangewezen.
  • De specialist moet je de gelegenheid bieden om het keuringsrapport vooraf in te zien en eventuele feitelijke onjuistheden te corrigeren.
  • De rijbewijskeuring reken je zelf af met de specialist. Het CBR heeft geen invloed op de prijs. De maximumtarieven voor rijbewijskeuringen worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Meer informatie hierover vind je op  www.nza.nl

Waarom je voor de ridder kiest

Het CBR geeft hele goede tips voor het kiezen van jouw rijschool. Een goede rijschool is namelijk niet altijd de goedkoopste. 

Vergelijk rijscholen met elkaar zodat je een rijschool vindt die bij jou past. Het is belangrijk om te kijken naar het slagingspercentage van de rijschool. Een hoog slagingspercentage (50% of meer) geeft aan dat veel mensen de eerste keer slagen voor hun rijexamen.

Autorijlessen

Meer info

Bekijk de autotarieven

Levensechte verkeerservaring

Meer info

Virtuele rijles

2todrive

Meer info

Rijles vanaf 16,5 jaar

Volg ons
TOP

Winkelmand 0