Verkeersschool de Ridder
Menu

Autisme en rijbewijs halen

Wij bieden je de begeleiding en aandacht die je nodig hebt om te slagen voor het rijbewijs.

Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Opgeleide instructeurs

Heb je autisme en wil je het rijbewijs gaan halen? Als je autisme hebt en je rijbewijs wilt halen, heb je speciale begeleiding nodig. Deze kunnen wij je bieden. Zo zijn onze instructeurs opgeleid om met cursisten met autisme te werken en kunnen ze omgaan met de omstandigheden. We zorgen ervoor dat de rijlessen en rijomstandigheden zo vertrouwd en veilig mogelijk zijn.

Op deze manier kunnen onze cursisten makkelijker wennen aan de situatie en de kans krijgen om ervaring op te doen. Ook helpen we je met het traject om een praktijkexamen aan te vragen.

Lessen op je eigen tempo
Lessen op je eigen tempo

Aanvraag van het praktijkexamen

Voor cursisten met Autisme is er een speciale procedure voor het aanvragen van een praktijkexamen. Hieronder leggen wij uit wat u precies moet doen voordat een praktijkexamen door ons bij het CBR aangevraagd kan worden:

 1. Vul de Eigen verklaring volledig in, af te halen bij ons op de verkeersschool.
 2. Zet in het vak ‘opmerkingen’: ‘Ik heb zelf een afspraak gemaakt met een specialist.’
 3. Onderteken de Eigen verklaring.
 4. Maak zelf een afspraak met een specialist voor een rijbewijskeuring wegens ADHD, ADD of een autismespectrumstoornis. Neem de Eigen verklaring mee naar de specialist.
 5. Vraag de specialist een aantekening op uw Eigen verklaring te plaatsen wanneer u naast vraag 3 ook andere vragen met ‘ja’ hebt beantwoord.
 6. De specialist stuurt, na uw toestemming, de Eigen verklaring samen met het rapport van de keuring naar het CBR.
 7. Het CBR beoordeelt uw rijgeschiktheid op basis van de Eigen verklaring en het keuringsrapport.
 8. Bij geschiktheid wordt u door het CBR persoonlijk benaderd voor een rijtest.
 9. Als de rijtest positief verloopt, krijgt u een schriftelijk besluit van het CBR dat u rijgeschikt bent. De verkeersschool kan het praktijkexamen aanvragen.

Goed om te weten

 • Het is belangrijk dat de keuring gebeurt door een specialist die onafhankelijk is, de rijbewijseisen goed kent en kennis heeft van ADHD of autisme spectrumstoornissen. Je kan dus alleen een specialist kiezen die hiervoor door het CBR is aangewezen.
 • De specialist moet je de gelegenheid bieden om het keuringsrapport vooraf in te zien en eventuele feitelijke onjuistheden te corrigeren.
 • Je kan het verzenden van het rapport naar het CBR blokkeren. De specialist geeft dan aan het CBR door dat je gebruikmaakt van het blokkeringsrecht. Dit heeft als gevolg dat het CBR gedurende een jaar geen nieuwe Eigen Verklaring in behandeling neemt. Je kan in deze periode geen praktijkexamen doen.
 • De rijbewijskeuring reken je zelf af met de specialist. Het CBR heeft geen invloed op de prijs. De maximumtarieven voor rijbewijskeuringen worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Meer informatie hierover vindt je op www.nza.nl.
Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
 • Rijden in de nieuwste auto's
 • Hoog slagingspercentage
 • BOVAG lid
 • Hoge beoordeling door leerlingen
 • Professionele instructeurs
 • Flexibele lestijden
 • Lessen in heel regio Haaglanden
 • Gevestigd in Den Haag

Beste Leerling,

Belangrijke info over ons corona protocol Corona protocol Verkeersschool De Ridder

Hier vind je onze QR code

 

 

 

 

 

sluiten