Verkeersschool de Ridder
Menu

Scooterrijbewijs halen

Je scooterrijbewijs halen tegen lage kosten

Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

BOVAG 3 sterren rijschool

Wil je je scooterrijbewijs halen in Den Haag of omgeving? Bij verkeersschool De Ridder kun je snel je rijbewijs halen tegen lage kosten. Al meer dan 35 jaar zijn wij een begrip in Den Haag en omstreken en hét adres om je scooterrijbewijs te halen. Wij zijn een BOVAG 3 sterren rijschool met één van de hoogste slagingspercentages in Den Haag.

Snel je scooterrijbewijs halen
Snel je scooterrijbewijs halen

Wanneer kan je het scooterrijbewijs halen?

Iedereen die 16 jaar of ouder is mag een scooter besturen, mits in het bezit van een geldig AM rijbewijs. Voorheen was het bromfietscertificaat voldoende om een scooter te mogen besturen. Tegenwoordig is dit certificaat niet meer geldig en is het behalen van een officieel rijbewijs noodzakelijk. Het AM rijbewijs bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. Wanneer je tegenwoordig scooter wilt rijden, moet er een praktijkexamen afgelegd worden. Bij Verkeersschool De Ridder geven wij je graag alle hulpmiddelen om te slagen voor deze examens.

Je scooterrijbewijs halen bij verkeersschool De Ridder

Allereerst beginnen we met het behalen van het theoriecertificaat. Wij gaan er samen voor zorgen dat je dit certificaat haalt voordat je met de praktijklessen begint.

Verkeersschool De Ridder geeft brommerrijlessen in groepen van maximaal 2 leerlingen. Dit heeft verschillende voordelen:

 • Veiligheid: omdat de instructeur een goed overzicht heeft en er geen onveilige situaties kunnen ontstaan
 • Optimale begeleiding: persoonlijke aandacht van de instructeur
 • Snel leren: waardoor je relatief weinig lessen nodig hebt om te slagen

Het praktijkgedeelte bestaat uit twee scooter rijlessen van 2 uur, plus 2 uur voorrijden met aansluitend het praktijkexamen. Na het praktijkexamen krijg je in de meeste gevallen binnen een week je rijbewijs binnen (indien geslaagd). Wij zorgen voor alles wat je nodig hebt tijdens de praktijklessen zoals regenkleding, een helm en een communicatie oortje zodat je met de instructeur in verbinding blijft. Houd er rekening mee dat een lange broek en dichte schoenen verplicht zijn.

Het examen voor je scooterrijbewijs

Je rijbewijs kan je uiteindelijk halen wanneer je een afsluitend praktijkexamen doet. Dit examen duurt ongeveer 30 tot 40 minuten en hierin moet je laten zien dat je beheersing hebt over de scooter, de regels hanteert en rekening houdt met het overige verkeer. Je hoeft niet foutloos te rijden zolang je maar met deze onderdelen rekening houd. 

Direct na het examen hoor je of je geslaagd bent voor je scooterrijbewijs.

Meer informatie over het halen van je scooterrijbewijs?

Hebben we nog niet al jouw vragen over het halen van een scooterrijbewijs kunnen beantwoorden? Of weet je het zeker en wil je snel je scooterrijbewijs halen? We laten je graag de mogelijkheden passend bij jouw situatie zien. 

Je kan contact met ons opnemen via de website. Als u liever direct de mogelijkheden bespreekt kunt u ons ook bellen op 0703552554

Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
 • Rijden in de nieuwste auto's
 • Hoog slagingspercentage
 • BOVAG lid
 • Hoge beoordeling door leerlingen
 • Professionele instructeurs
 • Flexibele lestijden
 • Lessen in heel regio Haaglanden
 • Gevestigd in Den Haag

EINDELIJK!!!

Praktijkexamens gaan door.

Lees meer over hoe we het aanpakken en ons protocol op onze nieuws pagina of op Facebook

 

Theorie examens mogen tot 21 april niet doorgaan. We nemen contact op de dag na het oorspronkelijke examen. Zie onder het kopje nieuws of de facebookpagina van Verkeersschool De Ridder

sluiten