Verkeersschool de Ridder
Menu

Theorie weer in Rijswijk

Er is nieuws over de examenlocatie Rijswijk.

Vanaf 19 februari kunnen we weer theorie examens boeken in Rijswijk echter op een andere locatie dus niet in het gebouw van het CBR. Het adres van de tijdelijke examenlocatie is: Kessler Park 1, 2288 GS Rijswijk (Z-H). Het is wel vlakbij het CBR gebouw.

Kandidaten die al een theorie-examen hebben gepland in een andere locatie maar liever in Rijswijk examen doen, kunnen hun theorie-examen maximaal één keer verplaatsen. Het aantal openingsdagen van de tijdelijke huisvesting in Rijswijk wordt geleidelijk aan opgeschaald naar dezelfde openingstijden die we daar altijd hanteren. Tot de herstelwerkzaamheden in de CBR-locatie aan de Lange Kleiweg zijn afgerond kunnen kandidaten in de tijdelijke locatie terecht. Naar verwachting is dit tot 1 mei.

Houd er rekening mee dat het examen niet op dezelfde dag kan worden geboekt als die je nu hebt staan.

 

Meer nieuws
Eindelijk we mogen aan het werk

Eindelijk goed nieuws!!!!

We mogen weer aan het werk per 3 maart 2021.

Al onze instructeurs staan klaar om vol aan de slag te gaan en iedereen weer tot dienst te zijn om hun rijbewijs te halen.

We weten alleen nog niet precies hoe het gaat verlopen met alle praktijk examens van leerlingen die nu al geboekt staan, het CBR zal later met een protocol komen.

Er zijn hierin verschillende scenario’s mogelijk dus we wachten af waar het CBR mee komt en zullen dit dan direct aan onze leerlingen laten weten.

 

Vooralsnog blijven wij als rijschool wel bij ons eerste protocol met betrekking tot examen leerlingen:

 

Alle leerlingen die al een praktijk examen hebben staan hebben voorrang met rijlessen op alle andere leerlingen Nadat alle examen leerlingen zijn gepland voor rijlessen zijn alle leerlingen die hun theorie al hebben behaald aan de beurt Nadat bovenstaande leerlingen geboekt zijn voor rijlessen mogen alle andere leerlingen lessen inplannen

 

We willen hiermee voorkomen dat leerlingen die al examen hebben staan niet meer voldoende kunnen rijden.

Ons kantoor en de instructeurs zullen alle leerlingen in bovenstaande volgorde bellen om nieuwe lessen in te plannen.

Voor alle voorrang leerlingen is het wel noodzakelijk dat ze hun agenda bij de hand hebben en tijd kunnen vrijmaken om te lessen. Gezien de hoeveelheid leerlingen die veel moeten lessen hebben wij 2 nieuwe instructeurs aangenomen die graag bij ons aan de slag gaan. Hierdoor creëren we veel ruimte om alle leerlingen te kunnen weer te laten starten.

 

Actie
Volgende week start het CBR weer met praktijkexamens van het motor- en brommerrijbewijs

Dinsdag werd door directeur Alexander Pechtold bekend gemaakt dat vanaf volgende week de praktijkexamens van het motor- en brommerrijbewijs weer hervat kunnen worden. Zo kan er een begin worden gemaakt aan het inhalen van de grote achterstand.

Al meer dan 600.000 theorie- en praktijkexamens zijn uitgesteld door de coronamaatregelen. In december 2020, begin van de tweede lockdown, had het CBR al maatregelen genomen om de achterstand in te kunnen halen. Door de steeds oplopende uitstellingen zijn die maatregelen nu niet meer voldoende.

Als er nu geen extra maatregelen genomen zouden worden, zouden de wachttijden voor de praktijkexamens tot zeker twintig weken oplopen. Het inhalen van de achterstanden zou dan veel tijd kosten; het zou jaren in beslag moeten nemen.

Met de start van de praktijkexamens voor de motor en brommer zijn er ook veel examinatoren nodig. Er is daarbij ook belangstelling voor de hulp van gepensioneerde examinatoren om de achterstanden te kunnen wegwerken. Pechtold laat weten dat de kwaliteit van de rijexamens niet ten koste zal gaan van de maatregelen die genomen worden. Wel ziet hij de mogelijkheden om tussentijdse toetsen of de rijexamens voor mensen met faalangst te gaan schrappen.

Pechtold verwacht aan het einde van het jaar de achterstanden bij theorie-examens weggewerkt te hebben.

Actie

EINDELIJK!!!

We mogen aan het werk vanaf 3 maart 2021

Lees meer over hoe we het aanpakken en ons protocol op onze nieuws pagina of op Facebook

sluiten