Verkeersschool de Ridder
Menu

Verplichting goedkeuring AVG via QR code

Heel belangrijk!

Na de persconferentie van Minister President Mark Rutte vorige week zijn alle contactberoepen verplicht om bij te houden wie met wie er contact is geweest.

Daarbij moeten we een registratie bijhouden waarin de leerling toestemming geeft om gegevens te delen met GGD mocht dit nodig zijn voor contactonderzoek.

Wij hielden er al rekening mee dat er maatregelingen genomen zouden worden door de regering door het oplopen van het aantal besmettingen van COVID-19. Wij waren dan ook niet verbaasd over de maatregelen, die er vorige week werden genomen door de regering.

En gelukkig hoeven we ons werk nog niet stil te leggen en mogen we, zij het onder strikte voorwaarden, onze leerlingen nog les geven.

Wel moeten we ons aan meer regels houden. Eén daarvan is dat leerlingen zich moeten registeren bij elke les. Ook moeten ze elke les goedkeuring geven zodat wij als rijschool hun gegevens mogen delen met de GGD voor eventueel bron-contactonderzoek. Nu hopen we natuurlijk dat dat laatste nooit nodig zal zijn.

Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een QR code ontwikkeld die is afgestemd op onze rijschool. Deze code in de vorm van een sticker op de voorruit van de leswagen kun je voorafgaande aan de les scannen.

Met 3 vragen en een akkoord op de AVG is dit geregeld en hebben we het in eigen beheer. Na 10 dagen worden je gegevens automatisch verwijderd.

Meer nieuws
Verlenging verlopen examenuitslagen en certificaten

Minister van Nieuwenhuizen heeft laten weten dat de examenuitslagen en certificaten, die door de coronamaatregelen zouden verlopen, weer worden verlengd.

Vervalt de geldigheid van jouw theorie-certificaat of examenuitslag van de categorie auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus of tractor in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 april 2021? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want hij blijft nu in ieder geval tot en met 30 september 2021 geldig. Ook voor de uitslag van het praktijkexamen voor de motor geldt deze verlenging van geldigheid.

Voor vele overige uitslagen en certificaten die worden verlengd, kan je kijken op de website van het CBR voor de afspraken per beroepsgroep.

Actie
Rijden met een dikke winterjas… geen goed idee

De Duitse ANWB, oftewel ADAC, waarschuwt dat rijden met een dikke winterjas aan, zeer gevaarlijk kan zijn. Maar hoe kan je dan toch autorijden zonder het koud te hebben?

De gordel past vaak niet goed als je dikke winterkleding aan hebt, waardoor je mobiliteit wordt beperkt. Het ADAC heeft dit getest met dummy’s. Ze bootsten een verkeerssituatie na, waarbij een volwassene en een kind met dikke winterkleding aan stopten met een snelheid van 16 km, wat vergelijkbaar is met een kop-en-staartbotsing. Het resultaat was niet best. De gordels waren bij beide poppen diep in de buik gesneden. De gordels kunnen ernstig letsel aanbrengen op het lichaam wat bijvoorbeeld inwendige bloedingen kan veroorzaken. Door de winterkleding zit er meer ruimte tussen de riem en je lichaam, waardoor de riem naar je lichaam toe kan bewegen. Bij volwassenen is het ideaal als de riem de heupbeenderen omvat en bij kinderen de dijen, maar door de vulling in winterkleding kan het zijn dat de riem over de onderbuik valt.

Het advies is daarom om geen dikke winterjassen aan te hebben tijdens het rijden. Heb je het dan echt te koud? Neem dan maatregelen als het hebben van een dekentje of zet het verwarmingssysteem van de auto aan.

Niet alleen winterjassen zijn af te raden. Denk bijvoorbeeld aan hoeden en sjaals die je zicht kunnen belemmeren of slechte grip op het stuur door gevoerde handschoenen. Draag ook liever geen winterlaarzen, want die kunnen het gebruiken van de remmen en het gaspedaal moeilijk voor je maken. Dat kan tot uiterst gevaarlijke situaties lijden.

In Nederland zijn geen voorschriften voor het dragen van winterkleding tijdens het autorijden. Verkeersschool De Ridder wil jullie er daarom op wijzen om altijd zelf na te denken over wat je aan hebt en de risico’s daarvan voordat je de auto in stapt.

Actie

Ons kantoor is vanaf vandaag alleen geopend op afspraak tussen 10:00 en 16:00 uur. 

Via telefoon en e-mail zijn we uiteraard ook bereikbaar.

Uitgestelde examens kunnen we de dag na het oorspronkelijke examen opnieuw indelen.

sluiten