Verkeersschool de Ridder
Menu

Verplichting goedkeuring AVG via QR code

Heel belangrijk!

Na de persconferentie van Minister President Mark Rutte vorige week zijn alle contactberoepen verplicht om bij te houden wie met wie er contact is geweest.

Daarbij moeten we een registratie bijhouden waarin de leerling toestemming geeft om gegevens te delen met GGD mocht dit nodig zijn voor contactonderzoek.

Wij hielden er al rekening mee dat er maatregelingen genomen zouden worden door de regering door het oplopen van het aantal besmettingen van COVID-19. Wij waren dan ook niet verbaasd over de maatregelen, die er vorige week werden genomen door de regering.

En gelukkig hoeven we ons werk nog niet stil te leggen en mogen we, zij het onder strikte voorwaarden, onze leerlingen nog les geven.

Wel moeten we ons aan meer regels houden. Eén daarvan is dat leerlingen zich moeten registeren bij elke les. Ook moeten ze elke les goedkeuring geven zodat wij als rijschool hun gegevens mogen delen met de GGD voor eventueel bron-contactonderzoek. Nu hopen we natuurlijk dat dat laatste nooit nodig zal zijn.

Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een QR code ontwikkeld die is afgestemd op onze rijschool. Deze code in de vorm van een sticker op de voorruit van de leswagen kun je voorafgaande aan de les scannen.

Met 3 vragen en een akkoord op de AVG is dit geregeld en hebben we het in eigen beheer. Na 10 dagen worden je gegevens automatisch verwijderd.

Meer nieuws
Nieuwe prijzen CBR met ingang van 2021

Zoals iedereen waarschijnlijk al heeft vernomen in alle nieuwsberichten, gaat het CBR volgend jaar flink ophoog met de prijzen van theorie- en praktijk examens.

Gemiddeld genomen gaan de prijzen bij het CBR met 5,8% omhoog, voor het ene examen net iets meer dan voor het andere. Waarom hier een verschil in wordt gemaakt, weten wij niet maar het zijn voor volgend jaar forse verhogingen.

Helaas zijn wij dit jaar genoodzaakt om deze prijsverhogingen door te berekenen aan onze leerlingen die een pakket hebben uit 2020 (of een eerder jaar) en pas examen doen in 2021. Hierna leggen we uit we hiertoe zijn genoodzaakt.

Normaal gesproken was de prijsverhoging niet zo hoog als aankomend jaar. Het doorvoeren van die verhogingen zou meer werk met zich meebrengen dan dat het op zou leveren. Voor volgend jaar gaat dat anders worden. Omdat we bijna 3 maanden niet hebben kunnen werken, zijn er ook een hoop examens niet doorgegaan. Deze achterstand is inmiddels wel bijna weggewerkt maar het heeft wel geresulteerd in meer leerlingen dan voorgaande jaren die een pakket hebben en nog examen moet doen in 2021 omdat de wachttijden van examens bij het CBR heel lang zijn door de lockdown.

Mondkapjes verplicht door CBR

Verplichting rijlessen met mondkapjes door het CBR

 

Vandaag heeft het CBR besloten dat ze het dragen van mondkapjes door leerling en instructeur per maandag 19 oktober 2020 gaan verplichten.

Omdat er toch nog veel instructeurs hun leerlingen zonder mondkapje les geven gaat het CBR het verplichten. Per maandag 19 oktober zal het CBR aan de leerling vragen of ze tijdens de rijlessen een mondkapje heeft gedragen. Zowel voor de leerling als voor de instructeur is deze dan verplicht.

Het CBR als semioverheidsinstelling beslist hierin als eerste het verplicht dragen van een mondkapje aan derde om verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Actie

Beste Leerling,

Belangrijke info over ons corona protocol Corona protocol Verkeersschool De Ridder

Hier vind je onze QR code

 

 

 

 

 

sluiten