Verkeersschool de Ridder
Menu

Wethouder Smit test elektrische scooter

Wethouder Peter Smit (Verkeer) maakt vanaf vandaag een week lang gebruik van een elektrische scooter voor zowel zakelijk als privé verkeer. Vanochtend nam hij de scooter in ontvangst voor het stadhuis aan het Spui. Aansluitend onthulde hij een laadpunt voor elektrische fietsen en scooters bij Biesieklette Spuiplein.

De testweek maakt onderdeel uit van de Scootafette die in de hele regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Zoetermeer, Delft) en Leiden wordt gehouden. De Scootafette is een estafette met de e-scooter waarbij elke week een andere bestuurder of werkgever de e-scooter uitprobeert. Door de Scootafette ervaren de deelnemers hoe het is om af en toe de auto te laten staan en gebruik te maken van een wijze van vervoer die veel voordelen kent. Bereikbaar Haaglanden is samen met VNO-NCW West de initiatiefnemer van deze Scootafette.

Smit: "Samen met bestuurders en werkgevers uit de regio wil ik het gebruik van de e-scooter stimuleren. Het is een prachtig vervoermiddel, vooral voor die afstanden die te kort zijn voor de auto en te lang voor de fiets. In de binnenstad kun je er prima mee uit de voeten, en dat met een minimum aan uitstoot. En er komen steeds meer oplaadpunten. Binnenkort kun je bijvoorbeeld bij alle Biesieklettes in de binnenstad je scooter of fiets opladen."

Vrijdag 14 maart geeft de wethouder de e-scooter door aan een werkgever uit de regio. De Scootafette duurt acht weken en in totaal doen 40 ondernemers mee.

Vijf lokale aanbieders van e-scooters zijn zo overtuigd van de vele voordelen van de elektrische scooter dat zij bereid zijn de scooter acht weken ter beschikking te stellen aan kritische zakelijke gebruikers. In de regio Den Haag is dit E-Motive.

Subsidie op aanschaf e-scooter
Voor werkgevers en werknemers die een elektrische scooter willen aanschaffen geeft het Stadsgewest Haaglanden een subsidie ter waarde van € 250,- en voor veelgebruikers zelf van € 1000,-.

Een e-scooter naast een auto is dus niet alleen zuinig maar ook voordelig.

Bron: Denhaag.nl

Ook intresse in een scooterrijbewijs?

Meer nieuws
Rijden met een dikke winterjas… geen goed idee

De Duitse ANWB, oftewel ADAC, waarschuwt dat rijden met een dikke winterjas aan, zeer gevaarlijk kan zijn. Maar hoe kan je dan toch autorijden zonder het koud te hebben?

De gordel past vaak niet goed als je dikke winterkleding aan hebt, waardoor je mobiliteit wordt beperkt. Het ADAC heeft dit getest met dummy’s. Ze bootsten een verkeerssituatie na, waarbij een volwassene en een kind met dikke winterkleding aan stopten met een snelheid van 16 km, wat vergelijkbaar is met een kop-en-staartbotsing. Het resultaat was niet best. De gordels waren bij beide poppen diep in de buik gesneden. De gordels kunnen ernstig letsel aanbrengen op het lichaam wat bijvoorbeeld inwendige bloedingen kan veroorzaken. Door de winterkleding zit er meer ruimte tussen de riem en je lichaam, waardoor de riem naar je lichaam toe kan bewegen. Bij volwassenen is het ideaal als de riem de heupbeenderen omvat en bij kinderen de dijen, maar door de vulling in winterkleding kan het zijn dat de riem over de onderbuik valt.

Het advies is daarom om geen dikke winterjassen aan te hebben tijdens het rijden. Heb je het dan echt te koud? Neem dan maatregelen als het hebben van een dekentje of zet het verwarmingssysteem van de auto aan.

Niet alleen winterjassen zijn af te raden. Denk bijvoorbeeld aan hoeden en sjaals die je zicht kunnen belemmeren of slechte grip op het stuur door gevoerde handschoenen. Draag ook liever geen winterlaarzen, want die kunnen het gebruiken van de remmen en het gaspedaal moeilijk voor je maken. Dat kan tot uiterst gevaarlijke situaties lijden.

In Nederland zijn geen voorschriften voor het dragen van winterkleding tijdens het autorijden. Verkeersschool De Ridder wil jullie er daarom op wijzen om altijd zelf na te denken over wat je aan hebt en de risico’s daarvan voordat je de auto in stapt.

Actie
Lockdown verlengt tot en met 9 februari

Beste leerling,

Het kabinet heeft aangekondigd dat de lockdown verlengd wordt met drie weken. Tijdens deze verlengde lockdown blijft Verkeersschool De Ridder dezelfde maatregels aanhouden die we aan het begin van de lockdown in acht namen. Ons kantoor is alleen geopend op afspraak.

Alle kandidaten die in de lockdown een examen zouden hebben, worden een dag later dan hun uitgestelde examen door ons telefoontje benadert om een nieuwe datum te boeken. Het CBR melde onlangs dat plekken voor nieuwe aanvragen tot en met 30 april geblokkeerd zijn. Die plekken worden vrijgehouden voor de kandidaten die een examen moet inhalen. Pas vanaf 1 mei mogen nieuwe examens ingepland worden.

Voor veelgestelde vragen kan je kijken op onze website bij FAQ. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via de telefoon en de mail.

Actie

Nieuwe examenaanvragen worden door het CBR weer in behandeling genomen. Overleg met je instructeur of je al een Tussentijdse toets en/of praktijk examen mag aanvragen.

Heb je nog geen theorie-certificaat, is het belangrijk om dit examen zo snel als mogelijk in te boeken.

 

 

Voor de meeste vragen kan je hier kijken.

of stuur een e-mail naar info@verkeersschoolderidder.nl

sluiten