Verkeersschool de Ridder
Menu

Motorrijden is in!

In Nederland hebben vorig jaar ruim 30.000 mensen het motorrijbewijs behaald, het hoogste aantal sinds 2002, volgens de BOVAG. Een aantal van deze mensen hebben hun A rijbewijs bij Verkeersschool De Ridder gehaald.

De verkoop van motorfietsen bereikte vorig jaar ook een piek met ruim 14.000 stuks, het hoogste aantal in tien jaar. De verkoop van tweedehands motorfietsen bereikte met bijna 124-duizend een absoluut record.

Elektrisch rijden

4 Procent van de motorfietsen die in januari werden verkocht, was elektrisch. Volgens de BOVAG beleeft de verkoop van elektrische motorfietsen dit jaar een doorbraak, omdat ze een actieradius hebben van honderden kilometers en van goede kwaliteit zijn.

Bel gerust al ook jij je A rijbewisj wilt halen. 070 - 3552 554

Meer nieuws
Eindelijk we mogen aan het werk

Eindelijk goed nieuws!!!!

We mogen weer aan het werk per 3 maart 2021.

Al onze instructeurs staan klaar om vol aan de slag te gaan en iedereen weer tot dienst te zijn om hun rijbewijs te halen.

We weten alleen nog niet precies hoe het gaat verlopen met alle praktijk examens van leerlingen die nu al geboekt staan, het CBR zal later met een protocol komen.

Er zijn hierin verschillende scenario’s mogelijk dus we wachten af waar het CBR mee komt en zullen dit dan direct aan onze leerlingen laten weten.

 

Vooralsnog blijven wij als rijschool wel bij ons eerste protocol met betrekking tot examen leerlingen:

 

Alle leerlingen die al een praktijk examen hebben staan hebben voorrang met rijlessen op alle andere leerlingen Nadat alle examen leerlingen zijn gepland voor rijlessen zijn alle leerlingen die hun theorie al hebben behaald aan de beurt Nadat bovenstaande leerlingen geboekt zijn voor rijlessen mogen alle andere leerlingen lessen inplannen

 

We willen hiermee voorkomen dat leerlingen die al examen hebben staan niet meer voldoende kunnen rijden.

Ons kantoor en de instructeurs zullen alle leerlingen in bovenstaande volgorde bellen om nieuwe lessen in te plannen.

Voor alle voorrang leerlingen is het wel noodzakelijk dat ze hun agenda bij de hand hebben en tijd kunnen vrijmaken om te lessen. Gezien de hoeveelheid leerlingen die veel moeten lessen hebben wij 2 nieuwe instructeurs aangenomen die graag bij ons aan de slag gaan. Hierdoor creëren we veel ruimte om alle leerlingen te kunnen weer te laten starten.

 

Actie
Volgende week start het CBR weer met praktijkexamens van het motor- en brommerrijbewijs

Dinsdag werd door directeur Alexander Pechtold bekend gemaakt dat vanaf volgende week de praktijkexamens van het motor- en brommerrijbewijs weer hervat kunnen worden. Zo kan er een begin worden gemaakt aan het inhalen van de grote achterstand.

Al meer dan 600.000 theorie- en praktijkexamens zijn uitgesteld door de coronamaatregelen. In december 2020, begin van de tweede lockdown, had het CBR al maatregelen genomen om de achterstand in te kunnen halen. Door de steeds oplopende uitstellingen zijn die maatregelen nu niet meer voldoende.

Als er nu geen extra maatregelen genomen zouden worden, zouden de wachttijden voor de praktijkexamens tot zeker twintig weken oplopen. Het inhalen van de achterstanden zou dan veel tijd kosten; het zou jaren in beslag moeten nemen.

Met de start van de praktijkexamens voor de motor en brommer zijn er ook veel examinatoren nodig. Er is daarbij ook belangstelling voor de hulp van gepensioneerde examinatoren om de achterstanden te kunnen wegwerken. Pechtold laat weten dat de kwaliteit van de rijexamens niet ten koste zal gaan van de maatregelen die genomen worden. Wel ziet hij de mogelijkheden om tussentijdse toetsen of de rijexamens voor mensen met faalangst te gaan schrappen.

Pechtold verwacht aan het einde van het jaar de achterstanden bij theorie-examens weggewerkt te hebben.

Actie

EINDELIJK!!!

We mogen aan het werk vanaf 3 maart 2021

Lees meer over hoe we het aanpakken en ons protocol op onze nieuws pagina of op Facebook

sluiten