Verkeersschool de Ridder
Menu

Gouden tips voor het behalen van je autorijbewijs en/of motorrijbewijs

Hier zijn een aantal gouden tips die je helpen met het halen van je autorijbewijs of motorrijbewijs.

Tip 1
Niet bang zijn voor je examinator. Het zijn ook maar mensen die gewoon hun werk doen. Ben je toch zenuwachtig en bang voor de examinator? Dan kun je hem/haar nog altijd voorstellen in zijn ondergoed!

Tip 2
Kijken is heel belangrijk! Draai niet alleen je hoofd om te laten zien dat je kijkt maar kijk ook echt. Als je bang bent dat het niet duidelijk genoeg is dat je kijkt verstel dan je spiegels een klein beetje dat je je hoofd wel moet bewegen om iets te kunnen zien.

Tip 3
Probeer de borden te herinneren in de omgeving van het CBR. Rij examenroutes tijdens je autorijlessen of motorrijlessen zodat je de moeilijke plekken allemaal al hebt gezien voor je op examen gaat.

Tip 4
Zorg dat je niet te langzaam invoegt op de snelweg. Probeer ervoor te zorgen dat je ongeveer dezelfde snelheid hebt als het andere verkeer op de snelweg bij het invoegen. Zo zorg je dat het verkeer achter je niet hoeft te remmen als jij invoegt.

Tip 5
Houd tijdens het rijden genoeg afstand voor en naast je. De examinator zit aan de rechtkant van de auto dus zorg dat er genoeg ruimte naast de auto is. Als je examinator een fijne rit heeft dan slaag je voor je rijbewijs.

Tip 6
Eet een banaan voor je begint aan je examen. Is goed voor je concentratie en nog lekker ook!

Meer nieuws
Rijden met een dikke winterjas… geen goed idee

De Duitse ANWB, oftewel ADAC, waarschuwt dat rijden met een dikke winterjas aan, zeer gevaarlijk kan zijn. Maar hoe kan je dan toch autorijden zonder het koud te hebben?

De gordel past vaak niet goed als je dikke winterkleding aan hebt, waardoor je mobiliteit wordt beperkt. Het ADAC heeft dit getest met dummy’s. Ze bootsten een verkeerssituatie na, waarbij een volwassene en een kind met dikke winterkleding aan stopten met een snelheid van 16 km, wat vergelijkbaar is met een kop-en-staartbotsing. Het resultaat was niet best. De gordels waren bij beide poppen diep in de buik gesneden. De gordels kunnen ernstig letsel aanbrengen op het lichaam wat bijvoorbeeld inwendige bloedingen kan veroorzaken. Door de winterkleding zit er meer ruimte tussen de riem en je lichaam, waardoor de riem naar je lichaam toe kan bewegen. Bij volwassenen is het ideaal als de riem de heupbeenderen omvat en bij kinderen de dijen, maar door de vulling in winterkleding kan het zijn dat de riem over de onderbuik valt.

Het advies is daarom om geen dikke winterjassen aan te hebben tijdens het rijden. Heb je het dan echt te koud? Neem dan maatregelen als het hebben van een dekentje of zet het verwarmingssysteem van de auto aan.

Niet alleen winterjassen zijn af te raden. Denk bijvoorbeeld aan hoeden en sjaals die je zicht kunnen belemmeren of slechte grip op het stuur door gevoerde handschoenen. Draag ook liever geen winterlaarzen, want die kunnen het gebruiken van de remmen en het gaspedaal moeilijk voor je maken. Dat kan tot uiterst gevaarlijke situaties lijden.

In Nederland zijn geen voorschriften voor het dragen van winterkleding tijdens het autorijden. Verkeersschool De Ridder wil jullie er daarom op wijzen om altijd zelf na te denken over wat je aan hebt en de risico’s daarvan voordat je de auto in stapt.

Actie
Lockdown verlengt tot en met 9 februari

Beste leerling,

Het kabinet heeft aangekondigd dat de lockdown verlengd wordt met drie weken. Tijdens deze verlengde lockdown blijft Verkeersschool De Ridder dezelfde maatregels aanhouden die we aan het begin van de lockdown in acht namen. Ons kantoor is alleen geopend op afspraak.

Alle kandidaten die in de lockdown een examen zouden hebben, worden een dag later dan hun uitgestelde examen door ons telefoontje benadert om een nieuwe datum te boeken. Het CBR melde onlangs dat plekken voor nieuwe aanvragen tot en met 30 april geblokkeerd zijn. Die plekken worden vrijgehouden voor de kandidaten die een examen moet inhalen. Pas vanaf 1 mei mogen nieuwe examens ingepland worden.

Voor veelgestelde vragen kan je kijken op onze website bij FAQ. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via de telefoon en de mail.

Actie

Nieuwe examenaanvragen worden door het CBR weer in behandeling genomen. Overleg met je instructeur of je al een Tussentijdse toets en/of praktijk examen mag aanvragen.

Heb je nog geen theorie-certificaat, is het belangrijk om dit examen zo snel als mogelijk in te boeken.

 

 

Voor de meeste vragen kan je hier kijken.

of stuur een e-mail naar info@verkeersschoolderidder.nl

sluiten