Verkeersschool de Ridder
Menu

Update Corona 7 april 2020

Nieuws update Coronavirus

Update Coronacrisis 7 april 2020

Nadat het even stil is geweest bij ons wbt communicatie zijn wij achter de schermen wel druk bezig hoe of wat in deze bijzondere tijd. Daarom weer een update.

Nu dat we allemaal weten dat we tot 28-4-2020 zeker geen werkzaamheden mogen uitvoeren, zijn de branche organisaties druk bezig om te kijken hoe we straks wel weer aan het werk gaan.

Als eerste willen ze ervoor zorgen dat de motor en brommerlessen weer kunnen starten, omdat we daar de 1.5 meter kunnen waarborgen. Hoe dit gaat plaats vinden weten het de branche organisatie en het CBR nog niet, daarbij is het CBR ook aan het kijken hoe we gedeeltelijk weer examens voor deze categorie kunnen gaan boeken.

Daarna zullen we toch echt weer autorijlessen kunnen/moeten gaan geven. Maar waarschijnlijk zal dit pas gaan plaats vinden als de regel voor contact beroepen word opgeschort. Ook hierin is het CBR aan het uitzoeken hoe als eerste de uitgestelde examens weer ingedeeld kunnen worden zonder dat het CBR systeem overbelast wordt.

En wat betreft de theorie examens deze zullen hier ook in meegenomen worden. Er gaat nu eerst een beslissing komen hoe lang de verlopen theorie certificaten geldig blijven als je al een examen had staan voor de verloop datum.

Dus zoveel we kunnen en als er echt nieuws is houden we iedereen op de hoogte.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!!

Samen sterk.

Team Verkeersschool de Ridder

Meer nieuws
Rijden met een dikke winterjas… geen goed idee

De Duitse ANWB, oftewel ADAC, waarschuwt dat rijden met een dikke winterjas aan, zeer gevaarlijk kan zijn. Maar hoe kan je dan toch autorijden zonder het koud te hebben?

De gordel past vaak niet goed als je dikke winterkleding aan hebt, waardoor je mobiliteit wordt beperkt. Het ADAC heeft dit getest met dummy’s. Ze bootsten een verkeerssituatie na, waarbij een volwassene en een kind met dikke winterkleding aan stopten met een snelheid van 16 km, wat vergelijkbaar is met een kop-en-staartbotsing. Het resultaat was niet best. De gordels waren bij beide poppen diep in de buik gesneden. De gordels kunnen ernstig letsel aanbrengen op het lichaam wat bijvoorbeeld inwendige bloedingen kan veroorzaken. Door de winterkleding zit er meer ruimte tussen de riem en je lichaam, waardoor de riem naar je lichaam toe kan bewegen. Bij volwassenen is het ideaal als de riem de heupbeenderen omvat en bij kinderen de dijen, maar door de vulling in winterkleding kan het zijn dat de riem over de onderbuik valt.

Het advies is daarom om geen dikke winterjassen aan te hebben tijdens het rijden. Heb je het dan echt te koud? Neem dan maatregelen als het hebben van een dekentje of zet het verwarmingssysteem van de auto aan.

Niet alleen winterjassen zijn af te raden. Denk bijvoorbeeld aan hoeden en sjaals die je zicht kunnen belemmeren of slechte grip op het stuur door gevoerde handschoenen. Draag ook liever geen winterlaarzen, want die kunnen het gebruiken van de remmen en het gaspedaal moeilijk voor je maken. Dat kan tot uiterst gevaarlijke situaties lijden.

In Nederland zijn geen voorschriften voor het dragen van winterkleding tijdens het autorijden. Verkeersschool De Ridder wil jullie er daarom op wijzen om altijd zelf na te denken over wat je aan hebt en de risico’s daarvan voordat je de auto in stapt.

Actie
Lockdown verlengt tot en met 9 februari

Beste leerling,

Het kabinet heeft aangekondigd dat de lockdown verlengd wordt met drie weken. Tijdens deze verlengde lockdown blijft Verkeersschool De Ridder dezelfde maatregels aanhouden die we aan het begin van de lockdown in acht namen. Ons kantoor is alleen geopend op afspraak.

Alle kandidaten die in de lockdown een examen zouden hebben, worden een dag later dan hun uitgestelde examen door ons telefoontje benadert om een nieuwe datum te boeken. Het CBR melde onlangs dat plekken voor nieuwe aanvragen tot en met 30 april geblokkeerd zijn. Die plekken worden vrijgehouden voor de kandidaten die een examen moet inhalen. Pas vanaf 1 mei mogen nieuwe examens ingepland worden.

Voor veelgestelde vragen kan je kijken op onze website bij FAQ. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via de telefoon en de mail.

Actie

Nieuwe examenaanvragen worden door het CBR weer in behandeling genomen. Overleg met je instructeur of je al een Tussentijdse toets en/of praktijk examen mag aanvragen.

Heb je nog geen theorie-certificaat, is het belangrijk om dit examen zo snel als mogelijk in te boeken.

 

 

Voor de meeste vragen kan je hier kijken.

of stuur een e-mail naar info@verkeersschoolderidder.nl

sluiten