Verkeersschool de Ridder
Menu

Coronavirus Protocol Verkeersschool De Ridder

Graag uw aandacht.

Wij houden ons primair aan het protocol van het RIVM. www.rivm.nl

Echter hebben wij een aantal punten toegevoegd omdat onze instructeurs werken in een kleine ruimtes en om onze leerlingen en instructeurs te beschermen.

  • Handen wassen voordat je in de auto stapt voor je les
  • Geen handcontact tussen leerling en instructeur
  • Mocht je in het besmet gebied zijn geweest in de voorjaarsvakantie mag je 2 weken niet lessen. Heb je een TTT of examen staan neem dan contact op met ons kantoor of je instructeur.
  • Mocht je in contact zijn gekomen met mensen die al besmet zijn of verschijnselen hebben, ook dan geldt dat je 2 weken niet mag rijden.
  • Mocht je griep verschijnselen hebben, koorts en/of luchtwegproblemen maar je weet niet of het Corona is of een normale griep. Ook dan mag je 2 weken niet rijden je zul je je les moeten afmelden.
  • Het CBR heeft geeft examen kandidaten geen hand meer.

Motor en brommer lessen:

  • Hiervoor geldt hetzelfde als de auto rijlessen echter hebben we voor de deze lessen eventueel wegwerp handschoentjes voor onder je normale handschoenen. Met een helmmutsje werken we al.
Meer nieuws
Verlenging verlopen examenuitslagen en certificaten

Minister van Nieuwenhuizen heeft laten weten dat de examenuitslagen en certificaten, die door de coronamaatregelen zouden verlopen, weer worden verlengd.

Vervalt de geldigheid van jouw theorie-certificaat of examenuitslag van de categorie auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus of tractor in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 april 2021? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want hij blijft nu in ieder geval tot en met 30 september 2021 geldig. Ook voor de uitslag van het praktijkexamen voor de motor geldt deze verlenging van geldigheid.

Voor vele overige uitslagen en certificaten die worden verlengd, kan je kijken op de website van het CBR voor de afspraken per beroepsgroep.

Actie
Rijden met een dikke winterjas… geen goed idee

De Duitse ANWB, oftewel ADAC, waarschuwt dat rijden met een dikke winterjas aan, zeer gevaarlijk kan zijn. Maar hoe kan je dan toch autorijden zonder het koud te hebben?

De gordel past vaak niet goed als je dikke winterkleding aan hebt, waardoor je mobiliteit wordt beperkt. Het ADAC heeft dit getest met dummy’s. Ze bootsten een verkeerssituatie na, waarbij een volwassene en een kind met dikke winterkleding aan stopten met een snelheid van 16 km, wat vergelijkbaar is met een kop-en-staartbotsing. Het resultaat was niet best. De gordels waren bij beide poppen diep in de buik gesneden. De gordels kunnen ernstig letsel aanbrengen op het lichaam wat bijvoorbeeld inwendige bloedingen kan veroorzaken. Door de winterkleding zit er meer ruimte tussen de riem en je lichaam, waardoor de riem naar je lichaam toe kan bewegen. Bij volwassenen is het ideaal als de riem de heupbeenderen omvat en bij kinderen de dijen, maar door de vulling in winterkleding kan het zijn dat de riem over de onderbuik valt.

Het advies is daarom om geen dikke winterjassen aan te hebben tijdens het rijden. Heb je het dan echt te koud? Neem dan maatregelen als het hebben van een dekentje of zet het verwarmingssysteem van de auto aan.

Niet alleen winterjassen zijn af te raden. Denk bijvoorbeeld aan hoeden en sjaals die je zicht kunnen belemmeren of slechte grip op het stuur door gevoerde handschoenen. Draag ook liever geen winterlaarzen, want die kunnen het gebruiken van de remmen en het gaspedaal moeilijk voor je maken. Dat kan tot uiterst gevaarlijke situaties lijden.

In Nederland zijn geen voorschriften voor het dragen van winterkleding tijdens het autorijden. Verkeersschool De Ridder wil jullie er daarom op wijzen om altijd zelf na te denken over wat je aan hebt en de risico’s daarvan voordat je de auto in stapt.

Actie

Ons kantoor is vanaf vandaag alleen geopend op afspraak tussen 10:00 en 16:00 uur. 

Via telefoon en e-mail zijn we uiteraard ook bereikbaar.

Uitgestelde examens kunnen we de dag na het oorspronkelijke examen opnieuw indelen.

sluiten