Verkeersschool de Ridder
Menu

Examen capaciteit CBR

nieuwe examens

Op 27 mei heeft het CBR examen capaciteit vrijgegeven voor A, AM, B en BE.

Dit zijn examendatums voor na 27 juli 2020. We zijn volop bezig om te kijken wat we hiermee kunnen.

Maar het blijft voor de leerlingen die net buiten de uitstel regeling vallen heel vervelend om zo lang te moeten wachten.

Tot nu toe heeft het CBR geen datums vrijgegeven voor nieuwe aanvragen voor 27 juli 2020. Misschien dat dit later nog vrij gegeven gaat worden.

Omdat het vrijwel onmogelijk is om leerlingen te bellen om een Tussentijdse Toets of Examen in te delen ivm. de tijdsdruk in het CBR systeem vragen we je het onderstaande in orde te maken:

 

Mocht je examen willen aanvragen of had je al een examen staan na de uitstel periode (16 maart tot 4 mei) dan vragen we je om een mail te sturen naar info@verkeersschoolderidder.nl waarin je akkoord gaat met het indelen zonder dat we contact met je opnemen. In de mail kun je, mocht dat toepassing zijn, data die je niet kunt, vermelden en dan houden we hier rekening mee.

Dit geldt voor alle categorieën praktijkexamens.

 

Nog een belangrijke verandering betreft het aanvragen van praktijkexamens voor de motor (A): alle leerlingen moeten per 11 mei 2020 ook een machtiging afgeven voor de motor examens, dit kun je doen op mijncbr.nl.

Ons rijschool nummer is 4363K1

 

Vergeet niet de geneeskundige verklaring in te vullen op mijncbr.nl zonder deze verklaring kunnen geen aanvraag doen voor praktijkexamens

 

Wij hopen dat voor iedereen een passende datum kunnen boeken

Meer nieuws
Verlenging verlopen examenuitslagen en certificaten

Minister van Nieuwenhuizen heeft laten weten dat de examenuitslagen en certificaten, die door de coronamaatregelen zouden verlopen, weer worden verlengd.

Vervalt de geldigheid van jouw theorie-certificaat of examenuitslag van de categorie auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus of tractor in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 april 2021? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want hij blijft nu in ieder geval tot en met 30 september 2021 geldig. Ook voor de uitslag van het praktijkexamen voor de motor geldt deze verlenging van geldigheid.

Voor vele overige uitslagen en certificaten die worden verlengd, kan je kijken op de website van het CBR voor de afspraken per beroepsgroep.

Actie
Rijden met een dikke winterjas… geen goed idee

De Duitse ANWB, oftewel ADAC, waarschuwt dat rijden met een dikke winterjas aan, zeer gevaarlijk kan zijn. Maar hoe kan je dan toch autorijden zonder het koud te hebben?

De gordel past vaak niet goed als je dikke winterkleding aan hebt, waardoor je mobiliteit wordt beperkt. Het ADAC heeft dit getest met dummy’s. Ze bootsten een verkeerssituatie na, waarbij een volwassene en een kind met dikke winterkleding aan stopten met een snelheid van 16 km, wat vergelijkbaar is met een kop-en-staartbotsing. Het resultaat was niet best. De gordels waren bij beide poppen diep in de buik gesneden. De gordels kunnen ernstig letsel aanbrengen op het lichaam wat bijvoorbeeld inwendige bloedingen kan veroorzaken. Door de winterkleding zit er meer ruimte tussen de riem en je lichaam, waardoor de riem naar je lichaam toe kan bewegen. Bij volwassenen is het ideaal als de riem de heupbeenderen omvat en bij kinderen de dijen, maar door de vulling in winterkleding kan het zijn dat de riem over de onderbuik valt.

Het advies is daarom om geen dikke winterjassen aan te hebben tijdens het rijden. Heb je het dan echt te koud? Neem dan maatregelen als het hebben van een dekentje of zet het verwarmingssysteem van de auto aan.

Niet alleen winterjassen zijn af te raden. Denk bijvoorbeeld aan hoeden en sjaals die je zicht kunnen belemmeren of slechte grip op het stuur door gevoerde handschoenen. Draag ook liever geen winterlaarzen, want die kunnen het gebruiken van de remmen en het gaspedaal moeilijk voor je maken. Dat kan tot uiterst gevaarlijke situaties lijden.

In Nederland zijn geen voorschriften voor het dragen van winterkleding tijdens het autorijden. Verkeersschool De Ridder wil jullie er daarom op wijzen om altijd zelf na te denken over wat je aan hebt en de risico’s daarvan voordat je de auto in stapt.

Actie

Ons kantoor is vanaf vandaag alleen geopend op afspraak tussen 10:00 en 16:00 uur. 

Via telefoon en e-mail zijn we uiteraard ook bereikbaar.

Uitgestelde examens kunnen we de dag na het oorspronkelijke examen opnieuw indelen.

sluiten