Verkeersschool de Ridder
Menu

Update Brand bij het CBR Rijswijk 9-1-2020

Let op wijzigingen

Op vrijdag 3-2-2020 is er brand geweest bij het CBR in Rijswijk. Dit is de examenplaats waar wij als rijschool examens afnemen.

En dit heeft gevolgen voor zowel praktijk- als theorie examens voor onze leerlingen. Wij hebben een overzicht gemaakt over hoe het er nu voorstaat.

 

Allereerst de praktijk examens en rijtesten:

Alle praktijk examens en rijtesten gaat tot nu toe door.

Het CBR heeft hier een andere locatie voor gevonden.

De rijtesten worden afgenomen van Lange Kleiweg 60 het is belangrijk dat de oproep brief, naast een geldig ID, hiervoor meegenomen wordt omdat ze daar niet de mogelijkheden hebben zodat bij het kantoor van het CBR zelf.

De praktijk examens auto gaan ook gewoon door maar dan vanaf Event Plaza ook op de Lange Kleiweg 86 in Rijswijk.

Ook hiervoor geldt dat je, naast je geldig ID, oproep brief van het CBR mee moet nemen naar de Tussen tijdse toets en examen. Omdat op deze locatie niet de middelen zijn zoals op het kantoor van het CBR zelf.

Dan het theorie examen:

Hiervoor heeft het CBR geen andere locatie tot hun beschikking en dit heeft tot gevolg dat de theorie examens in andere plaatsen van het CBR in Nederland afgenomen moeten worden.

Hierbij kun je denken aan Barendrecht, Schelluinen, Amsterdam enz.

Dit heeft natuurlijk tot gevolg dat er een veel langere reistijd bij komt kijken als je theorie examen gaat doen.

Tevens is de wachttijd voor een theorie examen langer aan het worden omdat heel Rijswijk en omgeving naar de andere plaatsen in Nederland moeten.

 

Voor zowel praktijk als theorie examens is dit voor de hele maand januari het geval.

Nu lazen we gisteren in het nieuws dat hierin al wordt vermeld dat het tot mei 2020 zou zijn.

Hierop hebben we nog geen officiële bevestiging van het CBR dat dit ook werkelijk zo is.

Zodra wij meer informatie krijgen vanuit het CBR zullen we dat aan onze leerlingen communiceren.

Meer nieuws
Eindelijk we mogen aan het werk

Eindelijk goed nieuws!!!!

We mogen weer aan het werk per 3 maart 2021.

Al onze instructeurs staan klaar om vol aan de slag te gaan en iedereen weer tot dienst te zijn om hun rijbewijs te halen.

We weten alleen nog niet precies hoe het gaat verlopen met alle praktijk examens van leerlingen die nu al geboekt staan, het CBR zal later met een protocol komen.

Er zijn hierin verschillende scenario’s mogelijk dus we wachten af waar het CBR mee komt en zullen dit dan direct aan onze leerlingen laten weten.

 

Vooralsnog blijven wij als rijschool wel bij ons eerste protocol met betrekking tot examen leerlingen:

 

Alle leerlingen die al een praktijk examen hebben staan hebben voorrang met rijlessen op alle andere leerlingen Nadat alle examen leerlingen zijn gepland voor rijlessen zijn alle leerlingen die hun theorie al hebben behaald aan de beurt Nadat bovenstaande leerlingen geboekt zijn voor rijlessen mogen alle andere leerlingen lessen inplannen

 

We willen hiermee voorkomen dat leerlingen die al examen hebben staan niet meer voldoende kunnen rijden.

Ons kantoor en de instructeurs zullen alle leerlingen in bovenstaande volgorde bellen om nieuwe lessen in te plannen.

Voor alle voorrang leerlingen is het wel noodzakelijk dat ze hun agenda bij de hand hebben en tijd kunnen vrijmaken om te lessen. Gezien de hoeveelheid leerlingen die veel moeten lessen hebben wij 2 nieuwe instructeurs aangenomen die graag bij ons aan de slag gaan. Hierdoor creëren we veel ruimte om alle leerlingen te kunnen weer te laten starten.

 

Actie
Volgende week start het CBR weer met praktijkexamens van het motor- en brommerrijbewijs

Dinsdag werd door directeur Alexander Pechtold bekend gemaakt dat vanaf volgende week de praktijkexamens van het motor- en brommerrijbewijs weer hervat kunnen worden. Zo kan er een begin worden gemaakt aan het inhalen van de grote achterstand.

Al meer dan 600.000 theorie- en praktijkexamens zijn uitgesteld door de coronamaatregelen. In december 2020, begin van de tweede lockdown, had het CBR al maatregelen genomen om de achterstand in te kunnen halen. Door de steeds oplopende uitstellingen zijn die maatregelen nu niet meer voldoende.

Als er nu geen extra maatregelen genomen zouden worden, zouden de wachttijden voor de praktijkexamens tot zeker twintig weken oplopen. Het inhalen van de achterstanden zou dan veel tijd kosten; het zou jaren in beslag moeten nemen.

Met de start van de praktijkexamens voor de motor en brommer zijn er ook veel examinatoren nodig. Er is daarbij ook belangstelling voor de hulp van gepensioneerde examinatoren om de achterstanden te kunnen wegwerken. Pechtold laat weten dat de kwaliteit van de rijexamens niet ten koste zal gaan van de maatregelen die genomen worden. Wel ziet hij de mogelijkheden om tussentijdse toetsen of de rijexamens voor mensen met faalangst te gaan schrappen.

Pechtold verwacht aan het einde van het jaar de achterstanden bij theorie-examens weggewerkt te hebben.

Actie

EINDELIJK!!!

We mogen aan het werk vanaf 3 maart 2021

Lees meer over hoe we het aanpakken en ons protocol op onze nieuws pagina of op Facebook

sluiten