Verkeersschool de Ridder
Menu

Laatste nieuws

Hier vindt u al onze meest recente nieuwsberichten. Voor eventuele oudere nieuwsberichten kunt u door ons archief bladeren.

Gezocht sociale media expert!!

We zoeken een enthousiaste student die een aantal uur per week onze sociale media kan bijhouden en leuke en interessante stukjes kan schrijven over het wel en wee van de Verkeersschool en de branche. Ook informatie over het CBR en de laatste nieuwsfeiten zul je behandelen.

Ben je goed op sociale media Spreek en schrijf je correct Nederlands Ben je sociaal vaardig

Dan kun je een sollicitatie sturen naar info@verkeersschoolderidder.nl laat ons weten wie je bent en waarom jij deze functie het beste kunt doen.

Wij denken dat 6 a 8 uur per week voldoende is, je zult op ons kantoor werken maar veel ook thuis kunnen doen.

 

Actie

Heb je al theorie examen besproken?

Nu alle leerlingen die een examen hadden staan geboekt of geslaagd zijn is het tijd om alle andere leerlingen les te geven.

Als je theorie examen hebt staan adviseren wij om 1 x per 2 weken een les te nemen om vast wat ervaring op te doen.

Bel ons gerust op 070 – 3552 554. Ook wij proberen met deze leerlingen contact op te nemen maar als je zelf belt, is dat natuurlijk prima

Actie

Richtlijnen voor het afzeggen van een lesafspraak, REMINDER!

Net zoals veel andere bedrijven houden wij ons aan de regels omtrent corona. We willen niemand besmetten maar ook zelf niet ziek worden.

Dat betekent dat, als je klachten hebt of in aanraking bent geweest met iemand met corona, je geen les kunt volgen.

Wel is het zaak om de les dan, zodra je het weet, af te zeggen bij de instructeur, op kantoor telefonisch of per e-mail.

Het kan niet zo zijn dat je 10 minuten voor de les zegt dat je opeens verkouden bent geworden.  In dat geval is er geen enkele mogelijkheid om het gat op te vullen. En worden om die reden de lessen niet uit het systeem gehaald.

Als een instructeur merkt dat je toch met klachten in de auto stapt dan heeft de les geen doorgang en zal de les wel on rekening worden gebracht.

Laat je na 5 dagen testen en stuur de uitslag naar het kantoor. Is deze negatief dan kan je weer doorgaan met je rijlessen.

Informatie over geruchten in het nieuws over het CBR

Op dit moment heerst er grote onduidelijkheid over de acties die het CBR gaat voeren.

Tot op heden hebben wij nog geen officieel bericht gekregen over de stappen, die het CBR gaat nemen om de wachttijden voor de examens terug te dringen (zoals 17-jarigen niet af laten rijden en de tussentijdse toets schrappen)

Deze acties zullen ook moeten worden besproken met de bracheorganisatie en moeten worden goedgekeurd door het Ministerie.

Zodra wij meer weten, plaatsen wij de informatie op onze website onder het kopje nieuws en op onze facebookpagina.

 

Veilig een Gezondheidsverklaring indienen

Een online Gezondheidsverklaring dient u in op Mijn CBR. Volg voor het online invullen van een Gezondheidsverklaring de volgende stappen:

Ga naar https://www.cbr.nl Klik onder “Direct regelen” op de link om de Gezondheidsverklaring in te vullen. Log in met DigiD

Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u in de webshop van het CBR kopen, bij diverse rijscholen en ook bij sommige gemeentehuizen. Volg voor het kopen van een papieren Gezondheidsverklaring via de webshop de volgende stappen:

Ga via de browser naar https://pgv.cbr.nl Klik onder “Direct Gezondheidsverklaring bestellen” op de betreffende link voor het kopen van een papieren Gezondheidsverklaring. Kosten Gezondheidsverklaring € 39,30 Versturen per post van Gezondheidsverklaring € 10,50

Wij adviseren u om uw Gezondheidsverklaring online in te vullen via Mijn CBR. Dit heeft vooral voordelen voor u. Zo gaat de verwerking van online ingevulde Gezondheidsverklaringen een stuk sneller en is er minder kans op fouten.

 

Machtigen van je rijschool wordt nog belangrijker

Vanwege de lange reserveringstermijnen heeft CBR besloten de regels voor reserveringen aan te passen voor de praktijkexamens. Zo kunnen vanaf 2 april 2021 praktijkexamens alleen nog op naam worden gereserveerd.

De wijzingen van de reserveringsregels gelden voor de praktijkexamens auto (B), motor voertuigbeheersing (AVB), motor verkeersdeelneming (AVD), bromfiets (AM2) en auto met aanhangwagen (BE).

Het CBR zegt: “Met de aanpassingen hopen we de reserveringstermijnen in heel Nederland weer beheersbaar te krijgen. Ook willen we de examenplekken zo goed mogelijk benutten in de genoemde examencategorieën, met gelijke kansen voor grote en kleine rijscholen. Dit geldt voor alle examenplaatsen met daarbij de AM2- en AVB-plaatsen van opleiders”.De nieuwe spelregels zijn:

Alle B-examens op naam

Vanaf 2 april 2021 moeten alle praktijkexamens B op naam worden gereserveerd.

AM2, BE, AVB en AVD op naam

Vanaf 2 april 2021 moeten naamloos gekochte examenplekken bij AM2, BE, AVB en AVD binnen 4 weken voor de examendatum op naam worden gezet. Anders worden die plekken geëtaleerd in het systeem. Tot en met 1 april 2021 staat deze periode nog op 1 week voor de examendatum.

Machtigen voor AM2

Vanaf 2 april 2021 moet een kandidaat u ook bij AM2 machtigen om examens voor hem te reserveren. Voor de andere examencategorieën geldt dit al.

Voorlopig geen Theorie examens bij het CBR (tot 21 april)

Gisteren zijn er geen versoepelingen aangekondigd met betrekking op de huidige Lockdown. Dit betekent dat ook het CBR geen toestemming heeft gekregen voor het her opstarten van de Theorie examens voor auto, motor en bromfiets.

Dit heeft helaas gevolgen voor veel kandidaten die al praktijk lessen hebben en een theorie examen hebben staat tot 21 april 2021.

Deze examens worden weer uitgesteld en zullen de dag na het examen opnieuw worden ingeboekt in een uitstel rooster.

In het uitstel rooster van het CBR is tot 1 juli plek vrijgehouden voor deze examens. Ons kantoor zal de dag na je theorie examen contact met je opnemen om een nieuw examen in te plannen.

Wij hadden het graag anders gezien, maar helaas is dit het besluit geweest gisteravond.

Het experiment Digitaal aanvragen rijbewijzen (DAR) is geslaagd.

1 2 3 4 5 6 15 16 17
Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
  • Rijden in de nieuwste auto's
  • Hoog slagingspercentage
  • BOVAG lid
  • Hoge beoordeling door leerlingen
  • Professionele instructeurs
  • Flexibele lestijden
  • Lessen in heel regio Haaglanden
  • Gevestigd in Den Haag

EINDELIJK!!!

Praktijkexamens gaan door.

Lees meer over hoe we het aanpakken en ons protocol op onze nieuws pagina of op Facebook

 

Theorie examens mogen tot 21 april niet doorgaan. We nemen contact op de dag na het oorspronkelijke examen. Zie onder het kopje nieuws of de facebookpagina van Verkeersschool De Ridder

sluiten