Verkeersschool de Ridder
Menu

Laatste nieuws

Hier vindt u al onze meest recente nieuwsberichten. Voor eventuele oudere nieuwsberichten kunt u door ons archief bladeren.

Misleiding bij ééndaagse cursus theorie

Veel leerlingen worden gedupeerd door bedrijven die zeggen op korte termijn een theorie-examen te kunnen inplannen door middel van een zg. ééndaagse cursus.. Als leerlingen eenmaal hebben betaald, blijkt dit helemaal niet het geval en komen ze onderaan de wachtlijst te staan. Dat blijkt uit navraag van nieuwsplatform BNR bij het CBR en bij de brancheverenigingen. 

Wij zijn geen voorstander van eendaagse cursussen waarin je trucjes leert en niet echt de verkeersregels. Een gedegen cursus geeft veel meer zekerheid over de kennis van de wegenverkeerswet en daardoor dus ook meer kennis verschaft bij de praktijklessen.

Het gaat om bedrijven die een eendaagse theoriecursus en aansluitend een theorie-examen aanbieden. Ze geven aan dat je al volgende week of over twee weken een theorie-examen doen, terwijl de wachttijd bij het CBR is opgelopen tot ruim drie maanden. Na het invullen van de persoonlijke gegevens en het overmaken van het geld, krijgen leerlingen een aantal dagen voordat ze hun cursus en examen zouden hebben, het bericht dat het examen is geannuleerd door het CBR. Het CBR annuleert nooit zomaar. Ze krijgen veel meldingen binnen van gedupeerde leerlingen. En ook de brancheverenigingen horen veel klachten van leerlingen die snel examen hadden willen doen, maar vervolgens op de wachtlijst komen. Het nieuwsplatform liet door een advocaat uitzoeken of het aanbieden van een examendatum om die vervolgens niet waar te kunnen maken wel mag. De conclusie: het is misleiding.

Ook wij hebben al een aantal keer meegemaakt dat een leerling geen theorie examen kon doen bij zo’n eendaagse cursus.

Alexander Pechtold benadrukt dat er ‘te veel cowboys’ onder de opleiders zijn, zowel op theorie- als op praktijkgebied. De term cowboy legt hij verder uit als ‘opleiders die iets beloven wat ze niet waar kunnen maken’.

Het is goed om altijd de slagingspercentages te bekijken en in je omgeving te vragen welke rijschool een goede naam heeft.

Actie

Uitleg besluit rijles in tijden van COVID19

Uitleg besluit rijles in tijden van COVID19

Omdat we vragen, van ouders of leerlingen krijgen waarom wij op bepaalde punten niet meegaan in de versoepeling vanuit de Branche organisatie en het RIVM, vinden wij dit noodzakelijk hier een uitleg voor te geven.

Allereerst voelen wij als bedrijf een bepaalde verantwoordelijkheid waardoor we tot deze beslissing zijn gekomen met betrekking tot het Corona virus.

 “BETTER SAFE THAN SORRY”

De reden om te besluiten nog niet geen versoepeling te doen is omdat wij werken met 500 verschillende leerlingen en deze leerlingen hebben allemaal hun eigen privé omstandigheden waar misschien niet iedereen even gezond is als dat wij willen. Het zelfde geldt voor onze instructeurs en hun gezinnen/familie.

Dat heeft ons doen besluiten om ons nog te houden aan het protocol wat als beginsel is opgesteld.

Wij houden ons nog steeds aan:

Het dragen van een mondkapje voor leerlingen Het NIET rijden met meer dan 1 leerling Vaste plek voor ophalen en wegbrengen En hebben wij de regel dat als je grieperig/verkouden bent en geen Corona-test gedaan hebt of wilt doen je 2 weken niet mag rijden. Doe je of heb je wel een test gedaan en deze is negatief mag je wel rijden als je een bevestiging hiervan kan tonen Kom je uit een gebied wat oranje is of is geworden mag je 2 weken niet rijden, tenzij je een test hebt gedaan*

Als bedrijf wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk werken, maar in deze periode staat de gezondheid van onze instructeurs en leerling toch voorop. Het is nu afwachten wat er na de vakantieperiode gaat gebeuren. Eind oktober kijken we verder of we aanpassingen gaan doen in ons huidige protocol.

*houd er rekening mee dat als je een TTT of een examen hebt staan in die periode je geen examen mag doen.

Korte update i.v.m. maatregelen en vakantie naar andere landen.

Versoepelingen CBR met ingang van vandaag 13 juli 2020

Rij-opleiders mogen in de examenzaal het eindgesprek bijwonen bij faalangstexamens, aangepast examen (AA), rijvaardigheidsonderzoeken en bij rijtesten. Er mag een tolk worden ingezet bij de praktijkexamens auto, rijvaardigheidsonderzoeken en bij een rijtest. Dit gaat echter wel via een telefoonverbinding. De tolk mag ook fysiek bij het eindgesprek en bij het theoriegedeelte van het rijvaardigheidsonderzoek aanwezig zijn. Bij het praktijkgedeelte gaat het via een telefoonverbinding. Het aantal mensen aan een tafel blijft beperkt tot 3.

Extra uitleg tolk:

De tolk en kandidaat zorgen samen voor een werkende en een geschikte handsfree telefoonverbinding.Tijdens de (praktijkexamen-)rit heeft de tolk de taak om de tekst van de examinator te vertalen. Bij de praktijkexamens bij de tussentijdse toets geldt dat de kandidaat en de rijschool ervoor zorgen dat het navigatiesysteem voor aanvang van het examen de juiste taalinstelling heeft.

De volgende werkwijze geldt voorlopig bij een praktijkexamen met tolk:

- De kandidaat, tolk en examinator ontmoeten elkaar buiten bij het examenvoertuig.- De tolk laat hier zijn tolkenpas zien. Of, als de instructeur optreedt als tolk, de WRM-pas.- De tolk en de kandidaat zorgen voor een goed werkende telefoonverbinding met hun eigen telefoons.- In het examenvoertuig zorgt de kandidaat voor een geschikte handsfree verbinding.- De examinator geeft tijdens de examenrit de opdrachten kort en bondig door.- De tolk mag fysiek aanwezig zijn bij het eindgesprek.

Corona protocol

 Protocol: Veilige rijles in tijden van COVID19

Instructies, medewerkers en leerlingen

 

Algemeen:

De instructeur en leerling mogen geen klachten hebben die passen bij Covid19 Heeft iemand in zijn of jouw huishouden last van verkoudheid, koorts, hoesten, ed dan mag je geen les geven Was minimaal 6 keer per dag je handen en na elk toilet bezoek. Zorg dat je altijd een fles water en zeep in je auto hebt en papieren handdoekjes Voorkom fysiek contact, houd buiten de auto 1.5 meter afstand Zorg dat je schoonmaakalcohol van 70% in de auto hebt met elke dag een schone doek of papieren doekjes Zorg dat je plastic vuilzakjes in de auto hebt die je af kunt sluiten Er mogen niet meer dan 2 personen in de auto, wij hebben als rijschool besloten om ook na 1 juli nog NIET met 2 leerlingen te rijden Minimaal 10 minuten luchten tussen de lessen door, dit realiseren wij door de voor-na bespreking van de les buiten de auto te laten plaats vinden Het dragen van een mondkapje tijdens de rijlessen is verplicht voor de Leerling Schud geen handen Raak zo min mogelijk je gezicht aan

Rijlessen:

Deze 2 vragen stel je aan de leerling bij het starten van elke nieuwe rijles:

Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose COVID19 gehad? Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Bij beide antwoorden Nee kan je de les gaan geven.

Tussen rijlessen door maak je de auto schoon met 70% schoonmaakalcohol (zie kader schoonmaken auto) Na de les buiten verdere afspraken maken, net zoals de nabespreking

Schoonmaken auto:

Tussen 2 lessen door zal er minimaal 10 minuten worden besteed aan het luchten en schoonmaken van het voertuig. Dit doet de instructeur met 70% isopropanol-alcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70% IPA en het liefste papieren doekjes. Na elke leerling desinfecteert de instructeur de auto hiermee. Dit is het bedieningsgedeelte zoals deurhendels, stuur, stoelknoppen, touchscreen, versnellingspook, handrem, veiligheidsgordel, hoofdsteun, spiegels, etc.

Afspraken met leerlingen:

Leerlingen dienen zelf zorg te dragen voor beschermende middelen zoals mondkapjes Blijf thuis als je last hebt van verkoudheid, hoesten, koorts, niezen, loopneus, keelpijn, ed. Blijf ook thuis als een van je huisgenoten bovengenoemde klachten heeft. Was voorafgaand aan de les je handen Schud geen handen Raak je gezicht zo min mogelijk aan De instructeur bepaalt welke methode hij wenst te handhaven voor het ophalen en afzetten van een leerling. Dat kan zijn afspreken op een vaste plek of ophalen met een tussentijd, de leerling wordt hiervan op de hoogte gesteld.

Examens:

Houd je aan de regels die ook gelden voor in de auto bijvoorbeeld bij verkoudheid, koorts en desinfectie. De kandidaat desinfecteert op het CBR voorafgaande aan een examen zelf zijn deel van de auto dus hendel portier, stuur, bedieningspanelen, sluiting veiligheidsgordel ed De kandidaat moet zijn eigen identiteitsbewijs ter plekke desinfecteren. De examinator reinigt zijn eigen deel. De instructeur mag niet meerijden en mag ook niet aanwezig zijn bij de voor -en nagesprekken. Het uitslagformulier wordt in bijzijn van de kandidaat alleen door de examinator getekend. De instructeur blijft zoveel als mogelijk buiten wachten Ook tijdens je examen is een mondkapje verplicht

Lessen per 1 juli 2020

Volgens de regering mogen we vanaf 1 juli 2020 weer met 2 leerlingen in de auto.

Echter hebben wij als rijschool besloten om dit nog niet te doen om de volgende redenen:

We kunnen de auto tussendoor niet schoonmaken De instructeur is dan ook verplicht om 8 uur per dag een mondkapje te dragen De productiviteit van de lessen zijn nu vele malen hoger Er is geen haast meer om van de ene leerling naar de andere te komen, waardoor de instructeur rustiger les kan geven en meer tijd heeft voor de leerling die op dat moment rijdt Inmiddels zijn de leerlingen hieraan gewend

Tevens willen we afwachten hoe het na de vakantie verloopt met het virus, waarna we opnieuw gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Dus tot nader bericht blijven wij les geven doormiddel van een vaste ophaal- en afzet plek, voor elke instructeur is dit een andere plek.

Belangrijke informatie over theorie-examens

Als je een theorie examen bespreekt bij het CBR rechtstreeks of via de rijschool moet je goed nagaan in je agenda of je de opgegeven datum en tijd kunt.

Het is namelijk niet mogelijk om een theorie examen te annuleren, het is zelfs niet mogelijk om een theorie examen te ruilen met een andere kandidaat.

En omdat de wachttijden heel lang zijn voor een theorie examen is het waarschijnlijk moeilijk in te plannen in je agenda, maar je zult hier toch rekening mee moeten houden want het CBR houd zich echt aan de opgestelde regels.

Oproep brieven examen

Door de drukte op de site van het CBR met examen indelingen kan het gebeuren dat het systeem vast loopt op het moment dat de oproep brief verstuurd wordt.

Dit is niet te controleren, dus heb je geen oproep van het CBR gehad neem dan contact op met ons kantoor zodat we deze als nog handmatig kunnen versturen.

Let er wel op dat we op de dag van je examen, zowel theorie als praktijk geen oproep meer kunnen versturen per mail maar alleen nu voor je kunnen uitprinten.

1 2 3 4 5 6 10 11 12
Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
  • Rijden in de nieuwste auto's
  • Hoog slagingspercentage
  • BOVAG lid
  • Hoge beoordeling door leerlingen
  • Professionele instructeurs
  • Flexibele lestijden
  • Lessen in heel regio Haaglanden
  • Gevestigd in Den Haag

Uitleg over besluit rijden in tijden van COVID19, klik even op de link:

https://www.verkeersschoolderidder.nl/nieuws/uitleg

 

Het aanvragen van een examen bij het CBR gaat weer telefonisch via het kantoor op 070-3552554.

Ook is het belangrijk om bijtijds examens aan te vragen omdat de wachttijden enorm zijn, onze instructeurs zijn hiervan op de hoogte.

 

 

 

 

 

sluiten