Verkeersschool de Ridder
Menu

Laatste nieuws

Hier vindt u al onze meest recente nieuwsberichten. Voor eventuele oudere nieuwsberichten kunt u door ons archief bladeren.

Nieuwe prijzen CBR met ingang van 2021

Zoals iedereen waarschijnlijk al heeft vernomen in alle nieuwsberichten, gaat het CBR volgend jaar flink ophoog met de prijzen van theorie- en praktijk examens.

Gemiddeld genomen gaan de prijzen bij het CBR met 5,8% omhoog, voor het ene examen net iets meer dan voor het andere. Waarom hier een verschil in wordt gemaakt, weten wij niet maar het zijn voor volgend jaar forse verhogingen.

Helaas zijn wij dit jaar genoodzaakt om deze prijsverhogingen door te berekenen aan onze leerlingen die een pakket hebben uit 2020 (of een eerder jaar) en pas examen doen in 2021. Hierna leggen we uit we hiertoe zijn genoodzaakt.

Normaal gesproken was de prijsverhoging niet zo hoog als aankomend jaar. Het doorvoeren van die verhogingen zou meer werk met zich meebrengen dan dat het op zou leveren. Voor volgend jaar gaat dat anders worden. Omdat we bijna 3 maanden niet hebben kunnen werken, zijn er ook een hoop examens niet doorgegaan. Deze achterstand is inmiddels wel bijna weggewerkt maar het heeft wel geresulteerd in meer leerlingen dan voorgaande jaren die een pakket hebben en nog examen moet doen in 2021 omdat de wachttijden van examens bij het CBR heel lang zijn door de lockdown.

Mondkapjes verplicht door CBR

Verplichting rijlessen met mondkapjes door het CBR

 

Vandaag heeft het CBR besloten dat ze het dragen van mondkapjes door leerling en instructeur per maandag 19 oktober 2020 gaan verplichten.

Omdat er toch nog veel instructeurs hun leerlingen zonder mondkapje les geven gaat het CBR het verplichten. Per maandag 19 oktober zal het CBR aan de leerling vragen of ze tijdens de rijlessen een mondkapje heeft gedragen. Zowel voor de leerling als voor de instructeur is deze dan verplicht.

Het CBR als semioverheidsinstelling beslist hierin als eerste het verplicht dragen van een mondkapje aan derde om verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Actie

Klachten, testen en rijles

Rijlessen, klachten en testen

Steeds meer leerlingen bellen om hun les af te zeggen omdat ze klachten hebben of in contact zijn geweest met iemand die positief is getest op COVID-19.

 

Helaas verspreid het Corona virus zich snel in omgeving Haaglanden, waar we in maart nog bijna niemand kende die corona had is dit nu wel anders.

Iedereen kent wel iemand dit positief getest is of daarmee in contact is geweest.

Vooral bij de jongen onder ons is de besmetting nu het grootst, en laat dat nu net onze doorgroep zijn.

 

Tot nu toe hebben we gelukkig nog geen uitbraak via onze leerlingen en instructeurs en dit willen we graag zo houden.

En tot nu toe bellen alle leerlingen die klachten hebben of in contact zijn geweest met keurig hun les af maar het aantal leerlingen die afbellen loopt wel op.

 

We hebben een vragenbaak gemaakt zodat je heel makkelijk het antwoord vindt op de vragen die je hebt met betrekking tot Corona en ons protocol.

Link naar FAQ https://www.verkeersschoolderidder.nl/faq

 

Lukt dit niet ga dan naar onze website en kijk onder FAQ rechts bovenaan.

Actie

Corona protocol Verkeersschool De Ridder 6-10-2020

Protocol: Veilige rijles in tijden van COVID19

Instructies, medewerkers en leerlingen

Algemeen:

Vul elke dag zelf ook de QR code in. Zowel de instructeur als de leerling mogen geen klachten hebben die passen bij Covid19 Was minimaal 6 keer per dag je handen en na elk toilet bezoek. Zorg dat je altijd een fles water en zeep in je auto hebt en papieren handdoekjes. Zorg dat je schoonmaakalcohol van 70% in de auto hebt met elke dag een schone doek of papieren doekjes. Voorkom fysiek contact, houd buiten de auto 1.5 meter afstand. Schud geen handen. Raak zo min mogelijk je gezicht aan. Zorg dat je plastic vuilzakjes in de auto hebt die je af kunt sluiten. Er mogen niet meer dan 2 personen in je auto. Minimaal 15 minuten tussen de lessen in houden zodat je alles kunt schoonmaken. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht voor de instructeur, wel voor de leerling.

 

Voor leerlingen:

Voordat de les kan beginnen, scant de leerling de QR code die in elke lesauto zit. Na het invullen en na het tonen van een groen scherm kan de les beginnen.

De vragen zijn volgens het algemene RIVM corona protocol opgesteld.

Voor meer informatie over onze QR code vind je hier

 

Schoonmaken auto:

Na de les vast buiten verdere afspraken maken, net zoals de nabespreking Tussen 2 lessen door moet er altijd een pauze zijn van minimaal 15 minuten zijn om het voertuig goed te ventileren en te desinfecteren. Dit doet de instructeur met 70% isopropanol-alcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70% IPA en het liefste papieren doekjes. Na elke leerling desinfecteert de instructeur de auto hiermee. Dit is het bedieningsgedeelte zoals deurhendels, stuur, stoelknoppen, touchscreen, versnellingspook, handrem, veiligheidsgordel, hoofdsteun, spiegels, etc.

 

Examens:

Zowel binnen als buiten bij het CBR gebouw worden mondkapjes gedragen. De kandidaat desinfecteert op het CBR voorafgaande aan een examen zelf zijn deel van de auto dus hendel portier, stuur, bedieningspanelen, sluiting veiligheidsgordel ed De kandidaat moet zijn eigen identiteitsbewijs ter plekke desinfecteren. De examinator reinigt zijn eigen deel. De instructeur mag niet meerijden en mag ook niet aanwezig zijn bij de voor-en nagesprekken. Het uitslagformulier wordt in bijzijn van de kandidaat alleen door de examinator getekend. De instructeur blijft zoveel als mogelijk buiten wachten

 

Verplichting goedkeuring AVG via QR code

Na de persconferentie van Minister President Mark Rutte vorige week zijn alle contactberoepen verplicht om bij te houden wie met wie er contact is geweest.

Daarbij moeten we een registratie bijhouden waarin de leerling toestemming geeft om gegevens te delen met GGD mocht dit nodig zijn voor contactonderzoek.

Wij hielden er al rekening mee dat er maatregelingen genomen zouden worden door de regering door het oplopen van het aantal besmettingen van COVID-19. Wij waren dan ook niet verbaasd over de maatregelen, die er vorige week werden genomen door de regering.

En gelukkig hoeven we ons werk nog niet stil te leggen en mogen we, zij het onder strikte voorwaarden, onze leerlingen nog les geven.

Wel moeten we ons aan meer regels houden. Eén daarvan is dat leerlingen zich moeten registeren bij elke les. Ook moeten ze elke les goedkeuring geven zodat wij als rijschool hun gegevens mogen delen met de GGD voor eventueel bron-contactonderzoek. Nu hopen we natuurlijk dat dat laatste nooit nodig zal zijn.

Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een QR code ontwikkeld die is afgestemd op onze rijschool. Deze code in de vorm van een sticker op de voorruit van de leswagen kun je voorafgaande aan de les scannen.

Met 3 vragen en een akkoord op de AVG is dit geregeld en hebben we het in eigen beheer. Na 10 dagen worden je gegevens automatisch verwijderd.

Actie

MOND -EN NEUSKAPJE BIJ THEORIE EXAMEN

In het hele land wordt vanaf woensdag 30 september in alle publieke ruimten van het CBR een mondkapje gedragen. Dit geldt voor examenkandidaten, cursisten, rij-opleiders en CBR-medewerkers. CBR verstrekt de mondkapjes bij binnenkomst.

Bij praktijkexamens werd al een mondkapje gedragen. Vanaf vandaag moeten ook kandidaten voor het theorie-examen bij binnenkomst een mondkapje opzetten. Bij de ID-controle en zodra de kandidaat aan zijn examentafel zit, mag het kapje af.

De aanscherping van de huisregels geldt voorlopig tot 19 oktober, in lijn met de periode die door het kabinet is aangekondigd. Daarna wordt besloten of verlenging of aanpassing van de maatregelen noodzakelijk is.

Het examineringsbureau blijft kandidaten en opleiders oproepen niet naar het examencentrum te komen bij coronaklachten, of als een huisgenoot klachten heeft. Het examen kan dan kosteloos uitgesteld worden. Dat geldt ook als iemand korter dan tien dagen geleden in een gebied in het buitenland was waar op dat moment code oranje gold.

Verlenging geldigheidsduur theorie certificaat

Afgelopen weekend heeft het CBR opnieuw de geldigheidsduur van het behaalde theorie examen verlengd.

Het gaat om examens die verlopen tussen 1 oktober en 31 december 2020.

De categorieën auto, motor, bromfiets, vrachtwagen, bus en tractor waarvan het theorie verloopt in deze periode, blijft het certificaat in ieder geval tot 31 maart 2021 geldig.

Dit betekent dat als je theorie verloopt in genoemde periode je nog praktijk examen mag doen tot 30 maart 2021.

Hierna gaat gekeken worden of hier nogmaals een verlenging voor komt.

Dit is voor veel kandidaten goed nieuws omdat deze door de lockdown in maart en daarna de lange wachttijden voor examenaanvragen bij het CBR in problemen kwamen met hun praktijk examen.

Deze leerlingen hebben nu de mogelijkheid om hun praktijk examen alsnog te halen zonder dat ze opnieuw hun theorie hoeven te doen.

Lichte versoepeling Corona maatregelen CBR

Vanaf maandag 14 september mogen rijinstructeurs weer aanwezig zijn bij het eindgesprek van de praktijkexamens en toetsen bij het CBR.

Het gesprek vindt buiten plaats bij het examenvoertuig zodat de 1,5 meter wordt gewaarborgd.

Bij slecht weer kunnen examinatoren beslissen om het eindgesprek binnen te houden. In dat geval mogen de instructeurs er niet bij zijn. Het eindgesprek kan dan worden gevolgd via de mobiele telefoon van de kandidaat.

Echter bij faalangstexamens, nader onderzoeken en rijtesten zijn een uitzondering. De begingesprekken bij de bovengenoemde examens  worden ook weer binnen gehouden.

Het meerijden is nog steeds niet toegestaan.

Ook moet de kandidaat een mondkapje dragen.

Een kandidaat kan geen examen doen als hij of een van zijn huisgenoten coronaklachten heeft. Hij kan dan de klantenservice van het CBR bellen om het examen kosteloos te annuleren. Dat geldt ook als de kandidaat korter dan 10 dagen geleden in een gebied was waar op dat moment code-oranje gold, op voorwaarde dat de examendatum niet verder is dan 3 weken later (1 week voor test en uitslag + 10 dagen voor de quarantaine).

1 2 3 4 5 6 11 12 13
Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
  • Rijden in de nieuwste auto's
  • Hoog slagingspercentage
  • BOVAG lid
  • Hoge beoordeling door leerlingen
  • Professionele instructeurs
  • Flexibele lestijden
  • Lessen in heel regio Haaglanden
  • Gevestigd in Den Haag

Beste Leerling,

Belangrijke info over ons corona protocol Corona protocol Verkeersschool De Ridder

Hier vind je onze QR code

 

 

 

 

 

sluiten