Verkeersschool de Ridder
Menu

Laatste nieuws

Hier vindt u al onze meest recente nieuwsberichten. Voor eventuele oudere nieuwsberichten kunt u door ons archief bladeren.

Verlenging verlopen examenuitslagen en certificaten

Minister van Nieuwenhuizen heeft laten weten dat de examenuitslagen en certificaten, die door de coronamaatregelen zouden verlopen, weer worden verlengd.

Vervalt de geldigheid van jouw theorie-certificaat of examenuitslag van de categorie auto, motor, bromfiets, vrachtauto, bus of tractor in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 april 2021? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want hij blijft nu in ieder geval tot en met 30 september 2021 geldig. Ook voor de uitslag van het praktijkexamen voor de motor geldt deze verlenging van geldigheid.

Voor vele overige uitslagen en certificaten die worden verlengd, kan je kijken op de website van het CBR voor de afspraken per beroepsgroep.

Actie

Rijden met een dikke winterjas… geen goed idee

De Duitse ANWB, oftewel ADAC, waarschuwt dat rijden met een dikke winterjas aan, zeer gevaarlijk kan zijn. Maar hoe kan je dan toch autorijden zonder het koud te hebben?

De gordel past vaak niet goed als je dikke winterkleding aan hebt, waardoor je mobiliteit wordt beperkt. Het ADAC heeft dit getest met dummy’s. Ze bootsten een verkeerssituatie na, waarbij een volwassene en een kind met dikke winterkleding aan stopten met een snelheid van 16 km, wat vergelijkbaar is met een kop-en-staartbotsing. Het resultaat was niet best. De gordels waren bij beide poppen diep in de buik gesneden. De gordels kunnen ernstig letsel aanbrengen op het lichaam wat bijvoorbeeld inwendige bloedingen kan veroorzaken. Door de winterkleding zit er meer ruimte tussen de riem en je lichaam, waardoor de riem naar je lichaam toe kan bewegen. Bij volwassenen is het ideaal als de riem de heupbeenderen omvat en bij kinderen de dijen, maar door de vulling in winterkleding kan het zijn dat de riem over de onderbuik valt.

Het advies is daarom om geen dikke winterjassen aan te hebben tijdens het rijden. Heb je het dan echt te koud? Neem dan maatregelen als het hebben van een dekentje of zet het verwarmingssysteem van de auto aan.

Niet alleen winterjassen zijn af te raden. Denk bijvoorbeeld aan hoeden en sjaals die je zicht kunnen belemmeren of slechte grip op het stuur door gevoerde handschoenen. Draag ook liever geen winterlaarzen, want die kunnen het gebruiken van de remmen en het gaspedaal moeilijk voor je maken. Dat kan tot uiterst gevaarlijke situaties lijden.

In Nederland zijn geen voorschriften voor het dragen van winterkleding tijdens het autorijden. Verkeersschool De Ridder wil jullie er daarom op wijzen om altijd zelf na te denken over wat je aan hebt en de risico’s daarvan voordat je de auto in stapt.

Actie

Lockdown verlengt tot en met 9 februari

Beste leerling,

Het kabinet heeft aangekondigd dat de lockdown verlengd wordt met drie weken. Tijdens deze verlengde lockdown blijft Verkeersschool De Ridder dezelfde maatregels aanhouden die we aan het begin van de lockdown in acht namen. Ons kantoor is alleen geopend op afspraak.

Alle kandidaten die in de lockdown een examen zouden hebben, worden een dag later dan hun uitgestelde examen door ons telefoontje benadert om een nieuwe datum te boeken. Het CBR melde onlangs dat plekken voor nieuwe aanvragen tot en met 30 april geblokkeerd zijn. Die plekken worden vrijgehouden voor de kandidaten die een examen moet inhalen. Pas vanaf 1 mei mogen nieuwe examens ingepland worden.

Voor veelgestelde vragen kan je kijken op onze website bij FAQ. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via de telefoon en de mail.

mogelijke verlengde lockdown gevolgen

Beste leerlingen,

Helaas is er een mogelijkheid dat we dinsdag 12 januari te horen krijgen van het kabinet dat de lockdown verlengd wordt. Dit zal weer gevolgen hebben voor de examens.

Gisteren melde het CBR dat het niet meer mogelijk is om nieuwe examens te reserveren voor in april. De plekken in de maand april voor nieuwe aanvragen zijn geblokkeerd in het reserveringssysteem. Die plekken worden vrijgehouden voor kandidaten die nog een examen, toets of rijtest moeten inhalen. Het CBR wil dat kandidaten die door de mogelijke verlenging hun examen niet kunnen doen, voorrang krijgen en als eerste een nieuw examen kunnen reserveren. De plekken die worden vrijgehouden voor de inhalers worden beschikbaar als er duidelijkheid is over de verlengde lockdown.

Natuurlijk hopen we allemaal dat de examens gewoon weer door kunnen gaan na 19 januari, maar we moeten rekening houden dat de mogelijke verlengde lockdown vervelende gevolgen kan hebben.

Zodra we meer duidelijkheid hebben laten we jullie alles zo spoedig mogelijk weten. 

DRI-VR: een moderne manier van leren

Vanaf 1 januari introduceren we DRI-VR. DRI-VR maakt het mogelijk om de theorie op een interessante en moderne manier te kunnen leren.

Wat is DRI-VR precies en hoe werkt het?  Met DRI-VR word je een virtual reality simulatie aangeboden waardoor je thuis op de bank een autorijles kunt ervaren. Hierdoor kun je ook buiten de fysieke rijlessen vooruitgang boeken.

Met de vr-bril op ervaar je verkeersituaties en leer je op een veilige manier gevaar te herkennen. Zo ben je beter voorbereid in situaties in het verkeer die risicovol kunnen zijn. DRI-VR maakt van jou een veiliger bestuurder.

Je komt niet altijd elke situatie tegen als je de weg opgaat, maar het is wel belangrijk dat je weet wat je moet doen als je in zo’n situatie terecht komt. DRI-VR heeft daarom zo veel mogelijk situaties vastgelegd in de simulatie, zodat jij ze zo vaak en wanneer je maar wilt kunt oefenen.

Het Wetenschappelijk onderzoek Verkeersveiligheid bewijst dat jongeren beter gevaar kunnen herkennen en veel veiliger zijn op de weg als ze geoefend hebben met virtual reality, dan jongeren zonder dit soort training. Dit is voor ons een goede reden om DRI-VR aan onze leerlingen aan te bieden.

Vanaf 1 januari kan je bij ons DRI-VR huren. 6 weken lang voor € 79,-. Je krijgt dan het pakket met de VR-bril en je inloggegevens bij jou thuis bezorgd zodat je meteen aan de slag kan. Zeker nu we geen fysieke lessen kunnen geven door de lockdown, is DRI-VR een goed alternatief om alsnog te kunnen oefenen met verkeerssituaties.

Ben je benieuwd? Kijk alvast de demo video en krijg een goed beeld hoe jij straks met DRI-VR aan de slag kunt gaan -> https://www.youtube.com/watch?v=sz39VjLZN20

Lijkt het je leuk om met DRI-VR te oefenen, overleg dan eerst samen met je instructeur wanneer je de VR-bril kunt aanvragen bij ons op het kantoor.

Kerstvakantie 2020

Ons kantoor is gesloten van 28 december 2020 tot en met 3 januari 2021.

Wij zullen alle leerlingen, die een uitgesteld examen hadden staan, contacten om deze opnieuw in te plannen.

Theorie-examens langer geldig

Vanwege de nieuwe lockdown heeft het CBR besloten dat de theorie-examens, die verlopen tussen januari 2021 en mei 2021, geldig blijven tot oktober 2021.

Dat is een goed bericht en geeft rust.

Start nu met motorlessen!!

Door de Lockdown 2.0 mogen we uitsluitend motorrijlessen geven.

Echter mogen we maar met 1 leerling rijden en niet in groepsverband.

Hierdoor hebben we een speciale actie gemaakt voor alle bestaande en nieuwe motor leerlingen.

 

Normaal krijg je les met 2 leerlingen, we mogen tot 19 jan. maar met 1 leerling rijden en daarom hebben we een mooie aanbieding gemaakt.

Als je nu start met motorrijlessen heb je privéles voor de prijs van een groepsles.

 

*Normale prijs privéles € 120,00 voor 2 uur

  Nu voor de prijs van een groepsles van € 89,00 voor 2 uur.

 

Dus geef je meteen op en maak gebruik van deze speciale aanbieding via https://www.verkeersschoolderidder.nl/nu-inschrijven

*Deze aanbieding is geldig tot 19 januari 2021.

Actie
1 2 3 4 5 6 13 14 15
Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
  • Rijden in de nieuwste auto's
  • Hoog slagingspercentage
  • BOVAG lid
  • Hoge beoordeling door leerlingen
  • Professionele instructeurs
  • Flexibele lestijden
  • Lessen in heel regio Haaglanden
  • Gevestigd in Den Haag

Ons kantoor is vanaf vandaag alleen geopend op afspraak tussen 10:00 en 16:00 uur. 

Via telefoon en e-mail zijn we uiteraard ook bereikbaar.

Uitgestelde examens kunnen we de dag na het oorspronkelijke examen opnieuw indelen.

sluiten