motorrijschool de ridder

MOTORRIJLES BIJ VERKEERSSCHOOL DE RIDDER

Wil je snel slagen? Volg dan motorrijlessen bij verkeersschool de Ridder!

Wil je motorrijles volgen én snel slagen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Verkeersschool De Ridder is een zeer betrouwbare BOVAG 3 sterren rijschool met KVMV gecertificeerde motorrijles instructeurs. Al meer dan 35 jaar is verkeersschool de Ridder een begrip in Den Haag en omgeving als het gaat om motorrijles.

Inschrijven voor Proefles

Meer informatie aanvragen

Rijschool
machtigen

HOE ZAL JE MOTORRIJLES INGEVULD WORDEN?

Bij verkeersschool de Ridder krijg je les van een ervaren KNMV gecertificeerde motorinstructeur. De lessen vinden plaats in blokken van 2 uur. Bij de eerste opstap rijles wordt er gekeken welke motor opleiding bij je past. Om ervoor te zorgen dat de lessen ook voor u handig uitkomen, kunnen er ook lessen in de avond of op zaterdag geboekt worden. Tijdens de motorrijles rijden we in Den Haag en de wijde omgeving van Den Haag. Alle kleding (en de helm) die je tijdens een motorrijles nodig hebt wordt in principe in bruikleen beschikbaar gesteld door verkeersschool de Ridder. Wel adviseren we om goede schoenen aan te doen, liefst schoenen tot boven de enkel.

MOTORRIJLES VOLGEN BIJ VERKEERSSCHOOL DE RIDDER KAN AL VANAF JE 18DE!

Als je 18 jaar bent kun je al examen doen op een motorfiets met een cilinderinhoud tot 125 cc en 11 kw. Dit is categorie A1. Met de motorrijles zelf, mag je zelfs al starten vanaf 17. Tussen de opleiding voor een 17/18 jarige en de opleiding van een 24 jarige is verder geen verschil.

Als je 2 jaar in het bezit bent van motorrijbewijs A1 mag je, op minimaal 20 jarige leeftijd, examen doen voor het A2 motorrijbewijs. A2 is de categorie tot maximaal 35 kw. Dit motorexamen bestaat uit enkel een AVD gedeelte waarbij er twee oefeningen van het AVB gedeelte gevraagd kunnen worden tijdens het motorexamen. MAAR LET OP!! Vanaf 1 januari 2014 is er ook een directe instroming voor deze categorie mogelijk (zonder A1).

Op 22 jarige leeftijd, weer 2 jaar later, mag je op examen voor de zwaarste categorie motor A (onbeperkt vermogen/minimaal 50 kw). Dit motorexamen is helemaal gelijk aan het motorexamen van de categorie A2 waarbij eveneens twee oefeningen van het AVB gedeelte gevraagd kunnen worden tijdens de rit.

MOTORRIJLES VANAF JE 24STE

Als je 24 jaar bent, kun je meteen voor de zware categorie motor (A) gaan (vermogen van tenminste 50 kw). Wel moet je hiervoor in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs of een theoriecertificaat voor de motor. Het motorrijbewijs bestaat uit twee delen:
  • Voertuigbeheersing (AVB)
  • Verkeersdeelneming (AVD)
Je begint altijd met motorrijles AVB waarbij je door middel van oefeningen op een parkeerterrein de motor leert beheersen. Dit sluit je af met een examen bij het CBR. Als je geslaagd bent voor AVB ga je door voor het tweede deel van de motorrijlessen (AVD). Tijdens dit deel leer je om een veilige en zelfstandige motorrijder te worden. Wel is het van belang om eerst je theoriecertificaat voor de motor te halen, eerder kun je namelijk geen praktijkexamen doen. Het is verstandig om met je motor theorie te beginnen, zodra je begint met je motorrijlessen. Uiteraard kan verkeersschool de Ridder je hierbij óók helpen.

MEER INFORMATIE OVER MOTORRIJLES BIJ VERKEERSSCHOOL DE RIDDER?

Heeft u op deze webpagina nog niet alle antwoorden op uw vragen rondom motorrijlessen bij verkeersschool de Ridder kunnen vinden? Of weet u juist wel voldoende en wilt u graag snel beginnen met de motorrijlessen? U kunt altijd via de website contact met ons opnemen! Als u liever direct contact heeft belt u gewoon even naar 070 355 25 54, wij staan u graag te woord.

Inschrijven voor Proefles

Meer informatie aanvragen

Rijschool
machtigen

Volg ons
TOP

Winkelmand 0