Verkeersschool de Ridder
Menu

Je motorrijbewijs halen?

Haal je motorrijbewijs veilig en voordelig en snel bij Verkeersschool De Ridder

Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Snel slagen voor je motorrijbewijs

Wil je je motorrijbewijs halen in omgeving Den Haag en snel slagen tegen lage kosten? Verkeersschool De Ridder is een betrouwbare BOVAG rijschool met een van de hoogste slagingspercentages in de regio. Al meer dan 40 jaar een begrip in Den Haag als het gaat om het halen van je motorrijbewijs.

Je krijgt bij Verkeersschool De Ridder motorrijles in blokken van 2 uur van een ervaren KNMV gecertificeerde motorinstructeur.

Wordt dit jouw nieuwe lesmotor?
Wordt dit jouw nieuwe lesmotor?

Wat is het motorrijbewijs?

Voor de motor heb je drie verschillende rijbewijzen: voor de lichte motor (A1), de middelzware motor (A2) en de zware motor (A).

Het is dus afhankelijk van het type motor welk rijbewijs benodigd is. En je leeftijd speelt daarbij ook een rol.

 

Hoe haal je het motorrijbewijs?

Het praktijkgedeelte van het motorrijbewijs bestaat uit twee delen: eerst AVB (voertuigbeheersing) en daarna AVD (verkeersdeelneming). Daarnaast heb je een theorie certificaat nodig.

Het theorie examen is 1,5 jaar geldig en het AVB certificaat is 1 jaar geldig. Pas als je deze 2 examens heb gehaald, mag je op gaan voor het AVD gedeelte.

Uiteraard beginnen we met een introductieles, deze is privé en 2 uur. Dan kan je, samen met de instructeur, bekijken wat het traject zal zijn. Dit si dan alvast je eerst eles en weet je wat je te wachten staan.

 

Het motorrijbewijs en leeftijden

A1

Als je 18 jaar bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op je zeventiende mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1.

Met een A1-rijbewijs mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1

A2

Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf je twintigste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2.
Als je het rijbewijs voor de middelzware categorie (A2) hebt, krijg je automatisch het rijbewijs A1.

Met een A2-rijbewijs mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1
 • Motor van de categorie A2

A

Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Vanaf je 21e mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A.

Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs voor de zware categorie hebt, krijg je automatisch het A1- en A2-rijbewijs.

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.

Je mag dan een A1, A2 motor of een 3-wielig motorrijtuig berijden.

 

Getrapt systeem

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, mag je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Als je via het getrapte systeem je rijbewijs voor de zware categorie (A) behaalt, dan krijg je geen code 80 op je rijbewijs.

Betrouwbare rijschool met BOVAG keurmerk

Wij leiden jaarlijks honderden kandidaten op voor hun motorrijbewijs en hebben een zeer hoog slagingspercentage (bron: CBR). Bel ons gerust om jouw mogelijkheden te bespreken of neem contact met ons op via de website.

Neem contact met ons op
Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
 • Rijden in de nieuwste auto's
 • Hoog slagingspercentage
 • BOVAG lid
 • Hoge beoordeling door leerlingen
 • Professionele instructeurs
 • Flexibele lestijden
 • Lessen in heel regio Haaglanden
 • Gevestigd in Den Haag

Wegens het Coronavirus heeft Verkeersschool De Ridder besloten om alle Auto/motor en brommer rijlessen vanaf 16 maart te annuleren.

Voor meer informatie:

https://www.verkeersschoolderidder.nl/nieuws

Of op onze Facebook pagina

Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 10.00 en 13.00 uur op nummer 070-3552554

U kunt ons altijd mail: info@verkeersschoolderidder.nl

sluiten