Verkeersschool de Ridder
Menu

Je motorrijbewijs halen?

Haal je motorrijbewijs veilig en voordelig en snel bij Verkeersschool De Ridder

Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Snel slagen voor je motorrijbewijs

Lees HIER meer over het nieuwe protocol "rijles in tijden van Corona" en speciaal voor onze leerlingen een STARTERSSET motorkleding.

Wil je je motorrijbewijs halen in omgeving Den Haag en snel slagen tegen lage kosten? Verkeersschool De Ridder is een betrouwbare BOVAG rijschool met een van de hoogste slagingspercentages in de regio. Al meer dan 45 jaar een begrip in Den Haag als het gaat om het halen van je motorrijbewijs.

Je krijgt bij Verkeersschool De Ridder motorrijles in blokken van 2 uur van een ervaren KNMV gecertificeerde motorinstructeur.

 

Wordt dit je nieuwe motor!!
Wordt dit je nieuwe motor!!

Hoe haal je het motorrijbewijs?

Het motorrijbewijs bestaat uit 2 delen praktijk: eerste deel AVB (voertuigbeheersing) en daarna AVD (verkeersdeelneming).

Ook zul je theorie examen moeten doen. Het theorie certificaat is nodig voordat je een AVD examen kunt doen, het AVB deel mag je zonder theorie doen mits je in bezit bent van een autorijbewijs.

Je theorie is 1.5 jaar geldig en je AVB examen 1 jaar voor het verloop van beide zul je het AVD examen met goed gevolg afgelegd moeten hebben.

Het motorrijbewijs en leeftijden

A1 (125CC 11KW)

Als je 18 jaar bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op je zeventiende mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1.

A2 (tot 35KW)

Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Ben je al 2 jaar in het bezit van een A1 rijbewijs dan hoef je alleen het AVD examen te doen en mag je al starten met 19 jaar.

A (volvermogen)

Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen je krijgt dan met code 80* op je rijbewijs. 

* code 80 Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) op je 21ste rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) examen doet maar je bij het behalen van je rijbewijs voor een periode alleen maar op een A2 motor mag rijden.

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al 2 jaar hebt, doe je een Getrapt examen waarbij je alleen het AVD examen opnieuw hoeft te doen.

  • Voor alle categoriën geldt: theorie noodzakelijk voor het AVD examen mist je geen lagere catogorie motorrijbewijs hebt.

Getrapt systeem

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, mag je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A2, mag je overstappen naar de zware motor (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD) te doen.
Als je via het getrapte systeem je rijbewijs voor de zware categorie (A) behaalt, dan krijg je geen code 80 op je rijbewijs.

Betrouwbare rijschool met BOVAG keurmerk

Wij leiden jaarlijks honderden kandidaten op voor hun motorrijbewijs en hebben een zeer hoog slagingspercentage (bron: CBR). Bel ons gerust om jouw mogelijkheden te bespreken of neem contact met ons op via de website.

Neem contact met ons op
Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
  • Rijden in de nieuwste auto's
  • Hoog slagingspercentage
  • BOVAG lid
  • Hoge beoordeling door leerlingen
  • Professionele instructeurs
  • Flexibele lestijden
  • Lessen in heel regio Haaglanden
  • Gevestigd in Den Haag

EINDELIJK!!!

Praktijkexamens gaan door.

Lees meer over hoe we het aanpakken en ons protocol op onze nieuws pagina of op Facebook

 

Theorie examens mogen tot 21 april niet doorgaan. We nemen contact op de dag na het oorspronkelijke examen. Zie onder het kopje nieuws of de facebookpagina van Verkeersschool De Ridder

sluiten