Verkeersschool de Ridder
Menu

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je de antwoorden op veelgestelde vragen

Hoe gaat het met rijlessen in tijden van Corona

In deze tijd van Cororna hebben we helaas 7 weken geheel stil gelegen voor alle categoriën. Maar vanaf 2 mei mogen we weer les geven voor de motor en de brommer zei het onder strikte voorwaarden. Daarvoor hebben we nieuwe protocole gemaakt deze kun je HIER lezen.

Voor de autorijlessen hebben we helaas nog geen nieuw, zodra wij iets weten gaan we hier ook actie in ondernemen.

Staat veiligheid voorop?

Bij Verkeersschool De Ridder doen we er alles aan om een leerling veilig de weg op te helpen.

Zijn al jullie instructeurs gecertificeerd en hebben ze een V.O.G. ?

Alle instructeurs zijn gecertificeerd. Dat betekent dat ze voldoen aan de voorwaarden gesteld door het CBR. Een instructeur dient, naast het instructeursbewijs ook, het RIS certificaat te halen. Het CBR controleert of de rij-instructeur zijn jaarlijkse RIS bijscholingen volgt en om de twee jaar neemt het CBR bij de instructeur een praktijktoets af. Tijdens deze praktijktoets moet de instructeur zijn lesmethodiek uitvoerig laten zien, een CBR examinator beoordeelt deze. Als de uitslag voldoende is dan behoudt de instructeur het RIS certificaat.

Bovendien hebben al onze instructeurs een zogenaamde Verklaring Omtrent Gedrag. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Justis screent (rechts)personen die een VOG aanvragen en geeft de VOG's af.

Hebben jullie een hoog slagingspercentage?

Onder de grotere rijscholen in Den Haag (afname van meer dan 300 auto examens per jaar) is Verkeersschool de Ridder de rijschool met het hoogste gemiddelde slagingspercentage voor het eerste examen en de herexamens gecombineerd! Terwijl het gemiddelde slagingspercentage (1e examen) bij alle rijscholen in de regio op 36% ligt, haalt Verkeersschool de Ridder een gemiddeld slagingspercentage van maar liefst 60%. Het slagingspercentage bij herexamens ligt zelfs op 65%.

Ook voor de Motor, Bromfiets en Aanhanger examens ligt het slagingspercentage ver boven het regionale gemiddelde!

Hoe duur zijn jullie lessen?

De lesprijzen zijn geschakeld aan aantal lessen en goed onderhouden materiaal. Bij verkeersschool De Ridder komt u niet voor verrassingen te staan. De lesprijzen zijn voor 60 minuten. In pakketten zijn de lesprijzen zelfs wat lager per lesuur.

Vraag je dus altijd af waarom een lesuur zo goedkoop is. Betrouwbare auto’s vergen veel onderhoud. Opleiding en onderhoud van kennis van de instructeurs vergen ook tijd en geld.

Vraag je ook af hoeveel goedkope lessen je nodig hebt t.o.v. een iets hogere lesprijs.

Vraag naar de pakketten, die zijn vaak goedkoper.

Hoe groot is Verkeersschool de Ridder?

Een rijschool met 1 instructeur is kwetsbaar. Een hele grote rijschool is vaak onpersoonlijk.

Verkeersschool De Ridder heeft 10 auto instructeurs, 2 motorinstructeurs, 2 instructeurs voor de aanhangwagen en 50% van onze instructeurs die gecertificeerd zijn om speciale leerlingen te begeleiden.

Verkeersschool De Ridder werkt met een goed rijlesplansysteem waardoor alle vorderingen en andere gegevens worden bijhouden in dit systeem. Dit is ook zichtbaar voor de leerling en hun ouders/verzorgers. Het katoor staat altijd open voor vragen.

Zijn alle leerlingen verzekerd?

Al onze leerlingen zijn, gedurende de lestijden, verzekerd.

Hebben alle leerlingen een vaste rijinstructeur?

Je hebt een vaste instructeur zodat er goed aan de vorderingen kan worden gewerkt. Je wordt thuis opgehaald of in overleg op een adres wat prettig is. De instructeur houdt de vorderingskaart bij zodat het voor iedereen heel transparant is wat de vorderingen zijn.

Zijn jullie BOVAG gecertificeerd?

BOVAG is een brancheorganisatie van zo’n 9.500 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Voor de consument is BOVAG een breed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Het zijn betrouwbare bedrijven die op deskundige wijze hun werk doen. Zekerheden als BOVAG Bemiddelingsbureau, de diverse Geschillencommissies en de met consumentenorganisaties afgestemde leveringsvoorwaarden zorgen dat de belangen van consumenten die zaken doen met een BOVAG-bedrijf geborgd zijn.

Kunnen jullie mensen met ADHD ook begeleiden?

Mensen die net even anders zijn worden begeleid naar het rijbewijs (autismespectrum, dyslexie of faalangst bijvoorbeeld). Het vergt speciale aandacht aan diegenen die net even anders zijn. Verkeersschool De Ridder heeft nauw contact met mensen die werken in het autismespectrum. Een aantal van onze instructeurs heeft een speciale cursus gevolgd hiervoor. Op de rijschool ligt informatie klaar over de te nemen stappen om een rijbewijs te halen. Wij vinden het fijn om deze mensen te begeleiden omdat we ervan overtuigd zijn dat de meeste leerlingen prima kunnen rijden. Mocht onverhoopt dit niet het geval zijn dan zullen we dat zeker ook bespreken.

Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
  • Rijden in de nieuwste auto's
  • Hoog slagingspercentage
  • BOVAG lid
  • Hoge beoordeling door leerlingen
  • Professionele instructeurs
  • Flexibele lestijden
  • Lessen in heel regio Haaglanden
  • Gevestigd in Den Haag

Uitleg over besluit rijden in tijden van COVID19, klik even op de link:

https://www.verkeersschoolderidder.nl/nieuws/uitleg

 

Het aanvragen van een examen bij het CBR gaat weer telefonisch via het kantoor op 070-3552554.

Ook is het belangrijk om bijtijds examens aan te vragen omdat de wachttijden enorm zijn, onze instructeurs zijn hiervan op de hoogte.

 

 

 

 

 

sluiten