Verkeersschool de Ridder
Menu

Aanhangwagen rijbewijs halen

Wil je rijlessen volgen voor het rijden met aanhangwagen en snel slagen?

Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Aanhanger rijbewijs halen

Wil je rijlessen volgen voor het rijden met aanhanger en snel slagen? Verkeersschool De Ridder is een betrouwbare BOVAG 3 sterren rijschool met een van de hoogste slagingspercentages in de regio. Al meer dan 35 jaar is Verkeersschool de Ridder een begrip in Den Haag en omgeving, ook voor je aanhanger rijbewijs.

Aanhanger rijbewijs halen
Aanhanger rijbewijs halen

Jouw aanhangwagen rijbewijs halen in de praktijk!

Wanneer moet je in het bezit zijn van je aanhangwagen rijbewijs (BE)?

  • als de aanhangwagen/caravan inclusief laadvermogen meer weegt dan de trekkende auto
  • als de totale combinatie meer weegt dan 3500 kilo

Het behalen van je aanhanger rijbewijs bestaat alleen uit een praktijkopleiding. Je hoeft hier dus geen apart theoriecertificaat voor te halen. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. Je kunt kiezen voor een reguliere of een versnelde opleiding voor het rijden met een aanhanger.

Het rijden met een combinatie van 10 meter is uiteraard heel iets anders dan het rijden met alleen een auto. Op het examen wordt daarom ook vooral gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat en het verantwoord en veilig omgaan met het voertuig plus aanhanger in het verkeer. De lessen zijn speciaal gericht op het draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, uitdraaien en natuurlijk het verkeersinzicht. Dit leren we je uiteraard allemaal, zodat je goed voorbereid bent op je examen!

Rijbewijs aanhanger en faalangst

Ben je al in het bezit van je aanhangwagen rijbewijs maar je durft niet achteruit te rijden of heb je problemen met het aan- of afkoppelen, parkeren etc.? Neem dan een paar losse lessen bij Verkeersschool De Ridder en we helpen je graag van je angsten en/of onzekerheden af zodat je weer met vol vertrouwen veilig de weg op kunt.


Start zo snel mogelijk!

Snel beginnen met je lessen voor het aanhanger rijbewijs in Den Haag en omgeving? Bel ons gerust om jouw mogelijkheden te bespreken of neem contact met ons op via de website.

Neem contact op
Ik wil

De prijzen
bekijken

Ik wil

Mezelf
inschrijven

Ik wil

Meer
informatie

Waarom kies je voor Verkeersschool de Ridder?
  • Rijden in de nieuwste auto's
  • Hoog slagingspercentage
  • BOVAG lid
  • Hoge beoordeling door leerlingen
  • Professionele instructeurs
  • Flexibele lestijden
  • Lessen in heel regio Haaglanden
  • Gevestigd in Den Haag

EINDELIJK!!!

Praktijkexamens gaan door.

Lees meer over hoe we het aanpakken en ons protocol op onze nieuws pagina of op Facebook

 

Theorie examens mogen tot 21 april niet doorgaan. We nemen contact op de dag na het oorspronkelijke examen. Zie onder het kopje nieuws of de facebookpagina van Verkeersschool De Ridder

sluiten