Scooter rijbewijs halen

Wil je je Scooter rijbewijs halen in omgeving Den Haag? Snel en veilig met persoonlijke lessen? Verkeersschool de Ridder is een betrouwbare BOVAG 3 sterren rijschool. Al meer dan 35 jaar een begrip in Den Haag. Ook voor je Scooter rijbewijs!

Jouw scooter rijbewijs halen in de praktijk

Iedereen die 16 jaar of ouder is mag op een brommer of scooter rijden mits hij/zij in het bezit is van een geldig brommer-, auto- of motorrijbewijs. Een apart 'scooterrijbewijs' bestaat dus eigenlijk niet. Je mag op een scooter rijden met een geldig bromfietsrijbewijs.

Verkeersschool De Ridder geeft scooter rijlessen in groepen van maximaal 2 leerlingen (in plaats van 4 leerlingen bij andere rijscholen).

Dit heeft de volgende voordelen:

  • Veiligheid: omdat de instructeur een goed overzicht heeft en er geen onveilige situaties kunnen ontstaan
  • Optimale begeleiding: persoonlijke aandacht van de instructeur
  • Snel leren: waardoor je relatief weinig lessen nodig hebt om te slagen

Belangrijk: zowel tijdens scooter rijlessen als met het examen is het verplicht je theoriecertificaat en identiteitsbewijs bij je hebben, omdat er anders niet gelest of examen gedaan mag worden. We zorgen ervoor dat je je bromfiets theorie dus bij de start van je lessen haalt. Meer over de kosten om je bromfiets rijbewijs te halen vind je onderaan deze pagina.

Het praktijk gedeelte bestaat uit 6 uur les en een examen. De indeling van de bromfiets rijlessen is 2 x 2 uur plus 2 uur voorrijden met aansluitend het praktijkexamen.

Van ons krijg je een lesbrommer, helm, jas, eventueel regenkleding en een “oortje” om contact te houden met de instructeur. Voor een lange broek en dichte schoenen dien je zelf zorg te dragen. Ook met warm weer zijn een lange broek en dichte schoenen verplicht.

Het examen voor je rijbewijs

Het bromfietsexamen begint met het kennismaken met je examinator die je zal volgen tijdens een rit van 30 tot 40 minuten. Foutloos rijden hoeft niet maar beheersing van de brommer, je houden aan de regels en rekening houden met het overige verkeer is uiteraard een vereiste. Je hoort direct de uitslag van je examen, zodat je weet of je je rijbewijs voor je scooter hebt gehaald of niet.

Snel beginnen met je lessen voor ‘scooter rijbewijs’ in Den Haag en omgeving? Bel ons gerust om jouw mogelijkheden te bespreken of neem contact met ons op via de website.

  • Gediplomeerde instructeur
  • Hoog slagingspercentage
  • Flexibele lestijden
  • Goed onderhouden brommers
  • Gevestigd in Den Haag
Theorie
Login op de
online theorie
Rijlesplanner
Plan je les:
Rijlesplanner
Geslaagden
Meer geslaagden
Openingstijden
Maandag
13:00 uur tot 19:00 uur
Dinsdag
9:00 uur tot 17:00 uur
Woensdag
9:00 uur tot 17:00 uur
Donderdag
9:00 uur tot 17:00 uur
Vrijdag
9:00 uur tot 17:00 uur
 
 
Dinsdag t/m vrijdag
van 12:00 uur tot 13:00 gesloten
Contactgegevens
Adres:
Badhuisstraat 169
2584 HH Den Haag (Scheveningen)
Telefoon:
070 355 25 54
Fax:
070 350 50 94
E-mail:
info@verkeersschoolderidder.nl
Copyright © 2013 - 2016 Verkeersschool de Ridder. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden RB-Media Internet Solutions  |  Webdesign Den Haag